ΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (19-25/11/2018)

 

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεχίζονται οι καθιερωμένες ετήσιες επισκέψεις του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στα σχολεία του Δήμου του προκειμένου να κάνει αυτοψία στα όποια προβλήματα των κτηριακών μονάδων αλλά και να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους και ενδεχομένως χρειάζεται η παρέμβαση του Δήμου για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Έτσι ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου και κα Ψυλλίδου, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Διευθύντρια του σχολείου κα. Τσορμπατζόγλου Ολυμπία και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κα. Καχέλου Ευαγγελία για βελτιώσεις σε διάφορα λειτουργικά θέματα της σχολικής μονάδος.

Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν ακόμη , τα Νηπιαγωγεία Πετροπηγής, Πέρνης και Ζαρκαδιάς όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις σχολικές  τους μονάδες.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Επίσημα πλέον ξεκίνησε  η προεκλογική περίοδος του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα   για το Δήμο .Ως εκ τούτου πραγματοποίησε μέσα σε πολύ θετικό και συσπειρωτικό κλίμα τη συνάντηση των υποψηφίων του  ψηφοδελτίου του συνδυασμού του το  2014 ,  τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του την  τετραετία που πέρασε, στις ενέργειες που προέβη για καίρια και σημαντικά θέματα του Δήμου καθώς και στον προγραμματισμό που έχει σχεδιαστεί  καλώντας τους να είναι όλοι εκ νέου υποψήφιοι στο νέο του ψηφοδέλτιο.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Στον Ιερό Ναό της  Αγίας Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης βρέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Νέστου για την περιφορά της εικόνας, μετά από πρόσκληση της διοίκησης. Πλήθος κόσμου παρέστη στον εσπερινό καθώς και πολλοί από τους  συμπολίτες μας.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδά Μιχάλη, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα Leader. Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στο σημαντικό ύψος ωριμότητας που έχουν οι προτάσεις του Δήμου προκειμένου να συμβεί αυτό . Στη συνάντηση παρέστη και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Τσολάκης Αναστάσιος.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ «ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «ΑΡΗ ΠΗΓΩΝ» επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του την Τρίτη 20 Νοεμβρίου προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του Δήμου  στο γήπεδό τους  μετά από την πρόσφατη  καταστροφική πλημμύρα ( παροχή αρδευτικού μηχανήματος, κλιματιστικού, αθλητικού υλικού, πλυντηρίου ρούχων κ.α.) τα οποία είχαν καταστραφεί.

 

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ  ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΖΛΑΤΟΓΚΡΑΝΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Στον αδελφοποιημένο με το δικό μας Δήμο,  Δήμο του  Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας  και στις εκδηλώσεις απελευθέρωσής του παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαϊδη την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του Ζλάντογκραντ.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής του 1ου  Γυμνασίου Χρυσούπολης κ. Κούρτης ειδοποίησε για την πτώση τμήματος  της σκεπής του σχολείου, η οποία ήταν κατασκευασμένη από ξύλο και λαμαρίνα με συνέπεια   την υψηλή  επικινδυνότητα για τους μαθητές  . Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κάλεσε αμέσως, τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου και  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  η οποία κι έκανε την αυτοψία ενώ κλήθηκε και ο εργολάβος προκειμένου να γίνει άμεσα η απομάκρυνση  της στέγης και η εκ νέου κατασκευή της.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TAP A.G.

Επίσημη  εκδήλωση παράδοσης, ενός νέου  υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου στο Δήμο μας από την εταιρεία TAP ,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου. Αποτελεί δωρεά της εταιρίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP A.G.) Ήδη Ο Δήμος έχει  παραλάβει ένα πολυμηχάνημα  με μαχαίρι και αλατιέρα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στα Ορεινά , από την ίδια εταιρία το οποίο βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα.  . Η σύντομη τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στον προαύλιο χώρου του Δημαρχείου από τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τον κ. Σπύρο Νάκο, υπεύθυνο του TAP τοπικών κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαδης, ο προϊστάμενος της καθαριότητας κ. Σιδηρόπουλος καθώς επίσης και το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας.

Το απορριμματοφόρο όχημα που προστέθηκε στο στόλο του Δήμου Νέστου είναι νέας τεχνολογίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω αποδοτικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Νέστου.

Η δωρεά του TAP στο Δήμο Νέστου εντάσσεται στο διαπεριφερειακό πρόγραμμα «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»-Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας, στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που διατρέχει ο αγωγός.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά για το Δήμο μας, η συγκεκριμένη δωρεά, γιατί οι υποσχέσεις του TAP γίνονται πράξεις. Βέβαια δεν αμφιβάλαμε ποτέ γι’ αυτό . Τα δυο οχήματα που έχουμε παραλάβει μέχρι τώρα από τον TAP θα συνδράμουν σημαντικά στο έργο μας. Το νέο όχημα  που μόλις παραλάβαμε είναι υπερσύγχρονο ενώ  τυχαίνει να βρίσκονται εδώ και οι άνθρωποι που θα το χρησιμοποιούν, διότι χωρίς αυτούς τα μηχανήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Χάριν στους υπαλλήλους και στις δυνατότητες που έχουν θα αξιοποιήσουμε το απορριμματοφόρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι έχει  μεγαλώσει η πόλη και ο Δήμος και κυρίως οι ανάγκες του. Ο στόλος που έχουμε είναι γηρασμένος και νομίζω ότι το νέο όχημα θα συμβάλει τα μέγιστα για την καθαριότητα του Δήμου Νέστου. Εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία για τη σημαντική αυτή δωρεά».

Ο υπεύθυνος του TAP τοπικών κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σπύρος Νάκος ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά εκπροσωπώ τον TAP στη σημερινή εκδήλωση για την παράδοση του απορριμματοφόρου στο Δήμο Νέστου. Πριν από περίπου ένα χρόνο παραδώσαμε και πολυμηχάνημα, που κλαδεύει ενώ είναι και εκχιονιστικό. Υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες διέρχεται ο TAP, με την παράδοση οχημάτων κοινής ωφέλειας στο πλαίσιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων του TAP. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τη σωστή συνεργασία  όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι το νέο όχημα με το προσωπικό του Δήμου που θα το χρησιμοποιεί, να συμβάλουν περαιτέρω στην καθαριότητα του Δήμου Νέστου και την υποστήριξη προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου».

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ  Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης   αποτελούν οι νέες χρηματοδοτήσεις που ενεργοποιήθηκαν με απόφαση του  Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στις προσκλήσεις Ι & ΙΙ του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τον  άξονα  Βελτίωση των Υποδομών των  Δικτύων Ύδρευσης,  έργο ύψους 1.400.000€ και τον άξονα Βελτίωση Περιβαλλοντικών Υποδομών και ιδίως αυτών της  Επεξεργασίας Λημμάτων, έργο ύψους 2.700.000€. Η ΔΕΥΑ Νέστου είχε από καιρό έτοιμες μελέτες τις οποίες και υπέβαλε προκειμένου να χρηματοδοτηθούν. Το ποσό της χρηματοδότησης για το Δήμο μας αγγίζει τα 4.100.000€.

Ο Δήμος Νέστου έχει επιχορηγηθεί , μέχρι τώρα, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι & ΙΙ με το ποσό των 500.000€ (Παιδικές Χαρές, Μηχανήματα, Επισκευή ΕΠΑΛ)

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close