Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (26/11-2/12/2018)

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

Συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας  στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και από χιονοπτώσεις για την περίοδο 2018-2019. Στη συνεδρίαση παρευρέθη μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο. Όσον αφορά στο θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού έγινε αναφορά στις αρμοδιότητες που έχει αλλά  και στις ενέργειες που πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου το περασμένο καλοκαίρι. Ο Δήμος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ σκέφτεται να πάρει παράταση και για τον επόμενο μήνα καθώς ακόμη μετράει πληγές.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στην Επιτροπή Παιδείας, Νεολαίας και Θρησκευμάτων της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου με θέματα:

  • Τη μείωση ωραρίου απασχόλησης των καθαριστριών σχολικών μονάδων
  • Τα έξοδα παράστασης προέδρων Σχολικών Επιτροπών

Παράλληλα συζητήθηκαν  και  θέματα ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου  ενημερωτική εσπερίδα για την αποτροπή καύσης των καλαμιών στην πεδιάδα του Δήμου Νέστου. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΑΜΘ  σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου  Βιστωνίδας Ισμαρίδας & Θάσου και τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Νέστου διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες σχετικά με τις πυρκαγιές, την ισχύουσα νομοθεσία περί της καύσης των καλαμιών, τις αρνητικές επιπτώσεις των πυρκαγιών καθώς και για την αντιμετώπιση του εντόμου Diabrotica στον Αραβόσιτο και το κατά πόσο οι εντομολογικοί εχθροί καταπολεμούνται με την καύση. Το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καϊντατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

ΣΕ  ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Το νέο  πολυμηχάνημα με την αλατιέρα (δωρεά από την εταιρεία TAP A.G.) και το αγροτικό 4χ4 με αλατιέρα του Δήμου Νέστου επιχείρησαν από το πρωί της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου στη Λεκάνη, το Κεχρόκαμπο και σε όλο το οδικό δίκτυο του πρώην Δήμου Ορεινού καθώς άρχισε να χιονίζει από το προηγούμενο βράδυ. Παράλληλα επιχείρησε και αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας.  Έγινε ρίψη αλατιού κρατώντας καθαρούς όλους τους δρόμους χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των πολιτών. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Νέστου, παρέλαβε 80 τόνους αλάτι ενόψει των χιονοπτώσεων ύψους 5.000€.

ΑΛΛΟ   ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ  ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  e-nestos

Στην τελετή απονομής βραβείων των Best City Awards 2018 παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα για άλλη μια φορά. Ο Δήμος Νέστου ήταν υποψήφιος μαζί με άλλους Δήμους, Περιφέρειες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για έργα-δράσεις που είναι καινοτόμα και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους. Ο Δήμος μας κατέθεσε υποψηφιότητα στην κατηγορία «Εξειδικευμένα έργα που συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών προσφέροντάς τους υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης» αποσπώντας το ασημένιο βραβείο για την εφαρμογή e-nestos. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ο Δήμος Νέστου, είχε αποσπάσει το χρυσό βραβείο πέρυσι στην ίδια διοργάνωση με την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό και τη δημιουργία θερμοκηπιακής μονάδας.  Από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης βραβεύτηκε ο Δήμος μας και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΤΩΝ ‘’ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΩΝ

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Δήμο Νέστου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αρχή έγινε το απόγευμα  του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου της Χρυσούπολης, με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο να ανάβει τα φώτα της πόλης, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση  με πυροτεχνήματα ,σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων που φέτος έχουν τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Παράδοσης» με πλήθος μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας να βρίσκονται στο κυκλικό κόμβο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου υπό την επίβλεψη του δασκάλου κ. Ξανθόπουλου Θανάση περιδιάβηκε τους δρόμους της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες καταλήγοντας στον κυκλικό κόμβο. Την σκυτάλη πήρε αμέσως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος με παραδοσιακά κάλαντα ενώ ακολούθησε η χορωδία των μαθητών  του 1ου και 4ου Δ. Σ. Χρυσούπολης  υπό την επίβλεψη της μουσικού κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινας ενώ η Μπαντινάδα Ξάνθης, η μπάντα αφροβραζιλιάνικων κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, ξεσήκωσε το κοινό με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα!

Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: “Σήμερα, άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας και για ένα μήνα θα φροντίσουμε μικροί και μεγάλοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα της παράδοσης. Στόχος είναι να μείνουμε στην πόλη μας, να τονώσουμε την αγορά μας, να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε ευχές, να γίνουμε όλοι παιδιά. Φέτος, οι γιορτές είναι αφιερωμένες στην παράδοση, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Προτρέπουμε τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες να θυμίσουν στα παιδιά μας πόσο όμορφα ήταν και τα Χριστούγεννα των περασμένων εποχών, γιατί πραγματικά κάποια ήθη κι έθιμα πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά, είναι οι αξίες που ενώνουν τις οικογένειες μας! Μη ξεχάσετε αυτές τις μέρες να είστε δίπλα στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη μας , προκειμένου να νιώσουμε όλοι καλύτερα. Ευχαριστίες ιδιαίτερες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους εθελοντές, τα σχολεία του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, Σας εύχομαι από καρδιάς καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, να είμαστε γεροί, ενωμένοι για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει η χώρα μας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου έδωσε το σύνθημα κι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση από μικρούς και μεγάλους για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά και του γενικότερου χριστουγεννιάτικου φωτισμού της πόλης . Ακολούθησαν βεγγαλικά γεμίζοντας τον ουρανό με χρώματα και λάμψη!

Οι ξυλοπόδαροι, η νεράιδα του παραμυθιού, τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης οδήγησαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στην πλατεία Παπανδρέου όπου υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και στη φωτεινή λίμνη της πλατείας οι μικροί μας φίλοι άφησαν τα καραβάκια που κατασκεύασαν για 4η συνεχή χρονιά, στέλνοντας αμέτρητες ευχές!

«ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΡ…» ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟΥ

Σε γνωστό κέντρο διασκέδασης πραγματοποιήθηκε ο χορός της Νεολαίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεχροκάμπου, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με παραδοσιακούς χορούς και σπάνια έθιμα του Πόντου. Παράλληλα υπήρξαν εντυπωσιακά έθιμα του 12ημέρου των Χριστουγέννων από το Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής.

ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ‘’ΡΑΟΥΣ’’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Πρεμιέρα για το νέο θεατρικό πόνημα του θεατρικού εργαστηρίου το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης. Ύστερα από την μεγάλη περσινή επιτυχία του Σεσουάρ για δολοφόνους έρχεται φέτος με μια κωμωδία που υπόσχεται αβίαστο γέλιο. Πρόκειται για το ‘’Ράους΄΄ των Ρέππα –Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Τσομπανόπουλου Γιώργου.Μια φρέσκια πολιτική σάτιρα που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα των σύγχρονων νεοελλήνων. Οι παραστάσεις προγραμματίστηκαν για τις 8,9 ,15 και 16 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ ενώ εισιτήρια ήδη προπωλούνται καθημερινά 10 με 2 το μεσημέρι στο Μουσείο ιστορίας και τέχνης στη Χρυσούπολη. 

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close