Photo-Synthesis

Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (7-13/1/2019)

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ «ΤΗΛΕΜΑΧΟ» & «ΥΠΑΤΙΑ»

Ο Δήμος Νέστου απόλυτα προετοιμασμένος αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία κι αυτή τη φορά τα νέα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν με  σφοδρές χιονοπτώσεις τον Δήμο Νέστου και ιδιαίτερα τον Ορεινό όγκο αφού όλο το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό όλες τις ημέρες των χιονοπτώσεων ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά οι οποίοι «στρατοπέδευσαν» στο Δημαρχείο τις ημέρες αυτές. Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου που εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Νέστου επιχείρησε με τις αλατιέρες του στον πρώην Δήμο Ορεινού και Κεραμωτής προκειμένου να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο καθαρό και προσβάσιμο. Ο Δήμος Νέστου επικοινώνησε  με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία προκειμένου να προετοιμαστούν για την ασφάλεια των μαθητών εξετάζοντας την επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης και προμηθεύοντας παράλληλα σάκους με αλάτι.  Τα σχολεία της Λεκάνης και του Κεχροκάμπου παρέμειναν κλειστά όλη την περασμένη εβδομάδα λόγω του ισχυρού παγετού και του τεράστιου όγκου χιονιού. Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου οι αλατιέρες του Δήμου βρισκόταν εκ νέου στον Ορεινό όγκο ενώ ο Δήμος Νέστου παρέλαβε 20 τόνους αλάτι επιπλέον. Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν περισσότερο  με αποτέλεσμα οι αλατιέρες του Δήμου να επιχειρούν διαρκώς  σε Κεραμωτή, στους γιακάδες και στον πρώην Δήμο Ορεινού. Οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ. Καϊντατζόπουλος είχαν την επιστασία των εργασιών επί 24ωρου βάσεως ενώ ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες παρέμειναν  έως τις πρώτες πρωινές ώρες στο Δημαρχείο για τον συντονισμό του σχεδίου δράσης. Την επόμενη ημέρα συνεχίστηκε η έντονη χιονόπτωση και ο  παγετός, με τον Δήμο Νέστου να παραμένει στις επάλξεις αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα,  κρατώντας και πάλι το οδικό δίκτυο καθαρό.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ-Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΔΑΝΞ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Σάββα Ιωάννη- Διευθυντή της Αποκεντρωμένης- προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με τα απορρίμματα στο ΣΔΑΝΞ καθώς αρνούνταν να παραλάβουν τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου,  διαφωνώντας με τον περιφερειακό σχεδιασμό  παρ’ όλο που ήδη υπάρχει σύμβαση και ο Δήμος πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου επαναλήφθηκε το ίδιο πρόβλημα με την παραλαβή των απορριμμάτων του Δήμου όπου και πάλι ο  Δήμαρχος Νέστου επικοινώνησε για μια ακόμη  φορά με την κα Ρίζου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και τον κ. Βογιατζή- Διευθυντή της ΔΙΑΑΜΑΘ- προκειμένου να βρεθεί λύση. Τελικά τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ Καβάλας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έκοψε την πίτα για τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Νέστου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους  όλων των τμημάτων του Δήμου για την υπεύθυνη στάση τους στα καθήκοντά τους καθώς και για την  αγαστή συνεργασία που έχουν μαζί όλο αυτό το διάστημα. Τυχερό τμήμα στάθηκε  το τμήμα του  Διοικητικού αφού σ’ αυτούς έπεσε το φλουρί της πίτας.

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο γλέντι της τρίτης ηλικίας στον Ορεινό. Αυτή την φορά, σειρά είχε ο Κεχρόκαμπος όπου το γλέντι διεξήχθη  στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεχροκάμπου. Τα άφθονα τοπικά εδέσματα καθώς και η  ζωντανή μουσική συνέδραμαν στο κέφι των παρευρισκομένων ενώ ο Δήμος διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά των μελών του ΚΑΠΗ από τα γύρω χωριά. Στο τραπέζι μεταξύ άλλων παρέστη ακόμη και  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κα Κοσμίδου, κα Ψυλλίδου και ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Οι δημότες του Δήμου Νέστου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος μας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Ιανουαρίου. Ο Δήμος Νέστου προσκάλεσε το γνωστό μπασκετμπολίτσα Παναγιώτη Γιαννάκη προκειμένου να παραστεί στο 2οΦιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Δήμου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφθασε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στην Χρυσούπολη όπου ξεναγήθηκε στην αγορά της πόλης ενώ το μεσημέρι ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του  σε γνωστό μαγαζί  εστίασης της Χρυσούπολης καθώς και στην οργανωτική επιτροπή του φιλανθρωπικού μπάσκετ. Στο γεύμα παρέστησαν ακόμη και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου αλλά  και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης.  Αργότερα μετέβησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο  του Λυκείου όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες μεταξύ των: Συλλόγου Θρακιωτών Vs Autonet Γκιουζελίδης και μεταξύ των: Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Vs ΓΕΡΜΑΝΟΣ-ΑΤΟΜΙΚΟ. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη από τον Δήμαρχο Νέστου χαρίζοντάς του το οικόσημο του Δήμου. Πλήθος κόσμου και παιδιών κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τον αγαπημένο τους αθλητή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας η οργανωτική επιτροπή παρέθεσε δείπνο στον κ. Γιαννάκη σε γνωστό μαγαζί εστίασης της Κεραμωτής. Ο Δήμος Νέστου κάλυψε την φιλοξενία και τη μετακίνηση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  σειρά εκδηλώσεων με την καθιερωμένη κοπή πίτας. Αρχικά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου. Στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κοσμά τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας κα Χατουτσίδου. Την ίδια ημέρα κοπή πίτας πραγματοποίησαν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυσβάτου όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο  κ. Τουμπεκτσής ενώ στο Επιμελητήριο Καβάλας  τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο κ. Χατζηγερακούδης. Το πρωί της ίδιας ημέρας κοπή πίτας πραγματοποίησε και ο Σύλλογος  Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου όπου πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης και κα Αργυρέλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης και οι τοπικοί σύμβουλοι κα Κυζάκη και κα Δολδούκη καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανέγερση από τον Δήμο Νέστου του μνημείου Θρακικού Ελληνισμού στην περιοχή των πρώην κοιμητηρίων Χρυσούπολης, στη συμμετοχή του Συλλόγου στο 2ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ ενώ παράλληλα τους δώρισε τα δύο βιβλία, αυτό των πρακτικών από την 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας Δήμου Νέστου αλλά και το βιβλίο του συντοπίτη μας Φάνη Γεωργιάδη με «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης».

Το μεσημέρι της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 κατά την διεξαγωγή των αγώνων του 2ου Φιλανθρωπικού Μπάσκετ και με την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη πραγματοποιήθηκε παράλληλα η κοπή πίτας από την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος για όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στους αγώνες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδευτού όπου παρέστησαν πολλοί κάτοικοι του χωριού καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κα Κοσμίδου, την Πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη και τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη. Τυχερός της εκδήλωσης στάθηκε ο Δήμαρχος Νέστου όπου κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close