ΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής Αρχής 

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (9-15/04/2018)

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΡΚΑΔΙΑ

Σε εορταστικό κλίμα και με τη παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε, η λειτουργία, για την εορτή του Αγίου Ραφαήλ στο ομώνυμο ξωκλήσι του παλαιού χωριού της Νέας Καρυάς την Τρίτη 10 Απριλίου 2018. Παρέστη, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Με το πέρας της λειτουργίας, ο ιερέας του χωριού, ευχαρίστησε την δημοτική αρχή, για τις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού, στον περιβάλλοντα χώρο.

Με λαμπρότητα, γιορτάσθηκε και η Ζωοδόχος Πηγή στη Νέα Καρυά και τη Ζαρκαδιά. Την παραμονή της εορτής, την Πέμπτη 12 Απριλίου, στον εσπερινό του ομώνυμου ναού στο ξωκλήσι του παλαιού χωριού της Νέας Καρυάς, παρέστη, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο.

Αργότερα, μετέβησαν, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Ζαρκαδιά προκειμένου, να παραστούν στον εσπερινό αλλά και την περιφορά της εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνόδευσαν, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαϊδης, κ. Τουμπεκτσής, κ. Καϊντατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και η τοπική σύμβουλος κα Κεϊβανίδου. Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, στον Ιερό Ναό της Ζαρκαδιάς, χοροστάτησε της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος. Τον Δήμο Νέστου, εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαϊδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ  κ. Παναγιωτίδης Γιώργος με τον Διευθυντή της, κ. Κάλφα Κωνσταντίνο, προκειμένου να του παρουσιάσουν τις δύο νέες ολοκληρωμένες μελέτες του Δήμου, οι οποίες αφορούν: α) τον αγωγό ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο προϋπολογισμού  1.400.000€ και β) τις δύο νέες γεωτρήσεις για τη γεωθερμία στην περιοχή του Ερατεινού, προϋπολογισμού 7.000.000€.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Εκπρόσωποι του Σκοπευτικού και Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης, επισκέφθηκαν, τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Τετάρτη 11 Απριλίου. Σκοπός της επίσκεψης, το ενδεχόμενο δημιουργίας σκοπευτηρίου, στην περιοχή μας. Συζητήθηκε ακόμη, ο χώρος ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως σκοπευτήριο καθώς και οι δέουσες παρεμβάσεις, προκειμένου αυτός να γίνει λειτουργικός. Ο Σκοπευτικός σύλλογος πρότεινε να αξιοποιηθεί ως χώρος, ο αποκατεστημένος (από τον Δήμο Νέστου) ΧΑΔΑ Χρυσοχωρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Σκοπευτικός Σύλλογος χαίρει, πολλών διακρίσεων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την μελέτη, για την δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στη Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Τετάρτη 11 Απριλίου, προκειμένου να του παρουσιάσει τις επικείμενες παρεμβάσεις. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα δώσει την δυνατότητα, στους συμπολίτες μας, να έχουν πρόσβαση, σ’ έναν μεγάλο όγκο βιβλίων, αλλά κι ένα χώρο-πνεύμονα πολιτισμού που έλειπε από τον τόπο μας.

Ακόμη, την Πέμπτη 12 Απριλίου, η μηχανικός που έχει αναλάβει τη μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων, παρουσίασε τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη, στον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συζητώντας για τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να μπει σε εφαρμογή το έργο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες παρέμβασης, στην περίφραξη, του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς, η οποία παρουσίαζε, έντονα προβλήματα κατάρρευσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έργο ύψους 45.260€.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΘΕΟΦΑΝΗ “ΤΑ ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ”

Μια εξαιρετική εκδήλωση, διοργάνωσε το Σάββατο 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Δήμος Νέστου, παρουσιάζοντας το εξαιρετικού ενδιαφέροντος, βιβλίο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και συντοπίτη μας κ. Γεωργιάδη Θεοφάνη «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης». Πρόκειται για ένα βιβλίο, που επεξηγεί με χρήσιμες πληροφορίες, το ιστορικό της ονοματοδοσίας, των οδών της Χρυσούπολης. Ένα χρηστικό εγχειρίδιο, για όλους τους πολίτες του Δήμου. Την έκδοση του κάλυψε οικονομικά, ο Δήμος Νέστου. Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρόν τιμώντας, το αξιόλογο σύγγραμμά του κ. Γεωργιάδη.

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα. Νωρίτερα, έκανε μνεία στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη καθώς και στην ανάθεση για την έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου, στην υπό δημιουργία ψηφιακή βιβλιοθήκη, στο πρώην Δημαρχείο Χρυσούπολης (ολοκληρώθηκε η μελέτη προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ έργο ύψους 300.000€) αλλά και στην δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης. Ανήγγειλε ακόμη την απόφαση της δημοτικής αρχής για την ονοματοδοσία οδών στην Κεραμωτή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης», αποσπάσματα του οποίου διάβασαν η Επίκουρος καθηγήτρια ΑΠΘ κα Δεληκάρη Αγγελική καθώς και οι εκπαιδευτικοί κα Αθανασιάδου Ελπίδα και κα Δημητριάδου Χαραλαμπία.

Η παρουσίαση, ολοκληρώθηκε με την βράβευση του συγγραφέα Γεωργιάδη Θεοφάνη από τον Δήμαρχο Νέστου για το σπουδαίο πόνημά του τον οποίο και συνεχάρη δίνοντάς του αναμνηστικά δώρα, ενώ τα βιβλία του συγγραφέα, δώρισε ο Δήμαρχος, στις ομιλήτριες του πάνελ, αλλά και στους συγγενείς των Δημάρχων, τα ονόματα των  οποίων δόθηκαν σε οδούς της πόλης. Επίσης, βιβλία δόθηκαν και στους πρώην Δημάρχους του Δήμου Νέστου κ. Πασσαλίδη, κ. Γκουλφά και κ. Μαρινάκη, οι οποίοι ήταν παρόντες.

ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Την 1η της συνάντηση πραγματοποίησε η επιτροπή που ορίστηκε από τον Δήμο Νέστου για την ονοματοδοσία οδών της Κεραμωτής παρουσία και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς και της Αντιδημάρχου Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσας, την Κυριακή 15 Απριλίου. Στο τραπέζι έπεσαν τα πρώτα ονόματα των οδών, που πρόκειται να ονοματοδοτηθούν, ενώ συζητήθηκαν κι άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Την επιτροπή απαρτίζουν οι: κ. Μαρινάκης Μένανδρος (Πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής), κα Πουλουκτσή Βασιλική (Πρώην Διευθύντρια Γυμνασίου Κεραμωτής),  κα Λαγοπούλου Μαρία (Πρώην Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής),  κ. Ψυχουδάκης Πάρης (Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής) και κα Ανδρεάδου Κυριακή (Πρώην Εκπαιδευτικός- Κάτοικος Κεραμωτής).

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close