Photo-Synthesis

Πολιτική

Δήμος Νέστου: Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30/4-6/5/2018)

ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Μεγάλη εορτή  για το Προάστειο όπου ο Ιερός Ναός του γιόρτασε με κάθε επισημότητα την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στην λειτουργία παρέστη μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Ανιτδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Σαββαϊδη Λάζαρο.

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν από την Τετάρτη 2 Μαΐου οι εργασίες  αποκατάστασης των δρόμων της Κεραμωτής οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές  ζημιές κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του  έργου του Βιολογικού. Το οικονομικό κόστος της αποκατάστασης θα καλύψει η ΔΕΥΑΝ από τα έσοδά της. Κατά την έναρξη των εργασιών παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να επιστατήσουν των εργασιών. Κατά συνέπεια γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί  η εικόνα της Κεραμωτής με την έναρξη της θερινής περιόδου προκειμένου αυτή να γίνει ελκυστικότερη για τους τουρίστες προς όφελος κυρίως των επιχειρηματιών της αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

Στα γραφεία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην  Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη όπου συνάντησαν τον κ. Παράσχο, συνεργάτη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου, προκειμένου να συζητήσουν για το κτηριακό θέμα του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με εξώδικη όχληση προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του ο Δήμος Νέστου για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης .

Εκτεταμένη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο την Τετάρτη 2 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης προς τους γονείς των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέστου για τις επικείμενες εξελίξεις ως προς το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, το οποίο δημιουργεί  σημαντικά προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε γονείς παιδιών. Μεγάλη αναστάτωση επίσης, προκαλείται με το νέο νόμο ο οποίος θα επιφέρει την  απορρόφηση παιδιών από σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις σε παλαιωμένα κτήρια με στενότητα χώρων.  Ο Δήμος Νέστου κατά την διάρκεια της συνέλευσης ενημέρωσε παράλληλα το κοινό για τις προγραμματισμένες ενέργειες στις οποίες θα  προβεί για το εν λόγω θέμα.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ  ΕΡΓΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

Σημαντική ήταν η επιτυχία για τον Δήμο Νέστου η ένταξή  του, ανάμεσα σε  πέντε Δήμους ολόκληρης της ΑΜΘ στο έργο  αγροτικής οδοποιίας. Σύμφωνα με αυτό  δύο μεγάλοι αγροτικοί οδοί του Προαστίου εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την βελτίωση βατότητας με εργασίες ασφαλτόστρωσης κόστους ύψους 382.000€.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Στο Δασαρχείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη 3 Μαΐου με κύριο θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό έργων για την δασική πυροπροστασία ενόψει της θερινής περιόδου. Στην σύσκεψη παρέστη ύστερα από πρόσκληση του Δασαρχείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TAP 

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συνάντησε στο γραφείο του την Παρασκευή 4 Μαΐου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας TAP κ. Νάκος Σπύρος προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη του έργου του αγωγού υδροδότησης  από τις πηγές Παραδείσου έως την ΔΕΥΑΝ από την ίδια την εταιρεία ως ανταποδοτικά της βλάβης που είχε προξενήσει η εταιρεία. Επιπλέον, υπήρξε διαβεβαίωση για την προμήθεια απορριμματοφόρου στον Δήμο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΔΣ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε το ΔΣ  Σχολικών Καθαριστριών Καβάλας την Παρασκευή 4 Μαΐου προκειμένου να του καταθέσουν  θέματα που αφορούν τις καθαρίστριες, στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

ΤΑ  ΔΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ κα ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑ

Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Νέστου συνάντησε η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα το Σάββατο 5 Μαΐου στο πρώην Δημαρχείο Κεραμωτής προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό των  πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού και τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους. Συζητήθηκε ακόμη η διοργάνωση της 3ης Γιορτής Σαρδέλας και Μυδιού στην Κεραμωτή.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΩΝ

Ξεχωριστές οι διακρίσεις που πέτυχαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Κεραμωτής και των Πηγών  στις κατηγορίες τους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας της Κεραμωτής και του Νέστου Χρυσούπολης. Μετά τη λήξη του αγώνα διοργανώθηκε γιορτή βράβευσης των παικτών και του προπονητή της ομάδας της Κεραμωτής από την Διοίκηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γ’ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας. Στον αγώνα παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου με την λήξη του χαιρέτησε συγχαίροντας παίκτες, προπονητή και διοίκηση απονέμοντας το κύπελλο. Παράλληλα πριμοδότησε την ομάδα με οικονομική ενίσχυση 1000€.

Την Κυριακή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Άρη Πηγών και του Ολυμπιακού Καβάλας στο γήπεδο των Πηγών. Μετά  την λήξη του αγώνα  διοργανώθηκε γιορτή βράβευσης των παικτών και του προπονητή του Άρη Πηγών από την Διοίκηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β’ Κατηγορία. Ο Δήμαρχος ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα χαιρέτησε και συνεχάρη τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση απονέμοντας κι εδώ το κύπελλο στον Άρη Πηγών. Και αυτή η ομάδα πριμοδοτήθηκε από τον Δήμο Νέστου με το ποσό των 1000€.

Παρέστη πλήθος κόσμου και στους δύο αγώνες, μεταξύ άλλων και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close