Πολιτική

Δήμος Νέστου:  Δραστηριότητες δημάρχου και δημοτικής αρχής

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (26/02-04/03/2018)

 

ΕΞΠΡΕΣ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ –ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε τον Δήμο Νέστου με έντονη χιονόπτωση κυρίως στην περιοχή του Ορεινού αλλά και της Κεραμωτής από την Κυριακή 25 έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια για λόγους ασφαλείας των μαθητών τα σχολεία του Ορεινού έκλεισαν για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ της Κεραμωτής μόνο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.  Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν άμεσα αποδεικνύοντας πως βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με τη συμβολή εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου και κυρίως του πρόσφατα αποκτηθέντος οχήματος 4χ4, οι δρόμοι στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία παρέμειναν ανοιχτοί  προκειμένου οι κάτοικοι και συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην Χρυσούπολη αλλά και στο Κέντρο Υγείας της Σταυρούπολης. Όλες τις ημέρες ο Δήμος έκανε ρίψη αλατιού για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος περιόδευσε στα χωριά του Ορεινού όγκου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη προκειμένου να έχει ιδίαν άποψη για την επικρατούσα κατάσταση. Ωστόσο, συμμετείχε και  στον σχεδιασμό του συντονισμού των επιχειρήσεων εκχιονισμού από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Στον Κεχρόκαμπο όπου μετέβη συνάντησε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταυρούπολης προκειμένου να συντονίσουν από κοινού την επιχείρηση εκχιονισμού.

Ο Δήμαρχος Νέστου με την λήξη των επιχειρήσεων συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κ. Τουμπεκτσή καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους που υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να συμβάλουν άμεσα στην αποκατάσταση της διάνοιξης των δρόμων και την αποφυγή της ολισθηρότητάς τους,  επιχειρώντας επί 24ώρου βάσεως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος Θανάσης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή της ΑΜΘ. Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Νέστου και ιδιαίτερα  αναφέρθηκαν  στο έργο της γεωθερμίας.

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018. Νέους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης όρισε τον κ. Σαββαϊδη Λάζαρο και την κα Κοσμίδου Λαρίσα αντίστοιχα. Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους απελθόντες Αντιδημάρχους κα Χατουτσίδου Ελένη και κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, στις αντίστοιχες θέσεις για το επιτυχημένο έργο τους και την εκπλήρωση των στόχων που έθεσαν από την αρχή που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις.  Στους νέους Αντιδημάρχους ο Δήμαρχος  ευχήθηκε μια επιτυχημένη πορεία που θα αποφέρει έργο προς όφελος των συμπολιτών μας.

ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΝΙΚΗΤΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΓΚΡΑΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ «ΠΑΥΛΙΔΗ»

Το Μοναστήρι των Νικητών στο Μακρυχώρι, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα Γιώργο και  τους Αντιδημάρχους κ. Τουμπεκτσή και κ. Σαββαϊδη προκειμένου να δώσουν τις ευχές τους στην Ηγουμένη Ευδοκία για την ονομαστική της εορτή. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα της Μονής ενώ ο Δήμαρχος Νέστου χάρισε στην Ηγουμένη συμβολικό δώρο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του μετέβησαν στα λατομεία «ΠΑΥΛΙΔΗ» προκειμένου να συζητήσουν με τους διοικούντες  θέματα μελλοντικής συνεργασίας.

ΝΕΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΪΔΕΥΤΟΥ

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου την Πέμπτη 1 Μαρτίου στο γραφείο του με τον μελετητή που θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης  για την  κατασκευή κόμβου στην περιοχή του Χαϊδευτού. Ο Δήμος καλύπτει το κόστος της μελέτης το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 8.000€.  Ενώ η Περιφέρεια θα αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TAP ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, συναντήθηκαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Χρυσούπολης παρουσία και του εκπροσώπου της εταιρείας TAP κ. Νάκου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται των αγροτών.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ 2η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» verde.tec- GREEK GREEN AWARDS 2018

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Δήμο Νέστου  ύστερα από το χρυσό βραβείο που παρέλαβε στα Best City Awards στην κατηγορία: «Οικονομία- Ανάπτυξη με καινοτόμα δράση για υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα», για το έργο «Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου και Καινοτόμος Αγροτική Εκμετάλλευση» με την εγκατάσταση της επένδυσης του θερμοκηπίου τον Οκτώβριο του 2017. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην 2η Διεθνή Έκθεση  «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» verde.tec που πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC- Παιανίας. Ο Δήμαρχος παρέλαβε το βραβείο  για τις βέλτιστες πρακτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος μας βραβεύτηκε μεταξύ 33 Δήμων της χώρας για την πρακτική  αξιοποίησης της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο. Είχε υποβληθεί νωρίτερα από τον Δήμο φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν στην 2ηΔιεθνή Έκθεση verde.tec. Στην έκθεση και ιδιαίτερα κατά την τελετή βράβευσης παρέστησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Δήμων και φορέων, εκθετών, επιχειρήσεων και Δημάρχων. Παρέστησαν ακόμη, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές από όλα τα κόμματα καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Λίγο πριν παραλάβει το βραβείο ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προβλήθηκε στην αίθουσα βίντεο που αφορούσε τον Δήμο Νέστου προβάλλοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Το βραβείο αυτό ανήκε στην κατηγορία: Υπηρεσία και Προϊόν και αφορούσε την Υπηρεσία με Σημαντική Συμβολή στην Αειφόρο Ανάπτυξη- 2018 Greek Green Awrads.

Ο Δήμος με τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση καθώς και σε άλλες αποδεικνύει πως δε περιορίζεται στα πλαίσια των γεωγραφικών του ορίων αλλά ανοίγει τα φτερά του στις μεγάλες εγχώριες αλλά και διεθνείς εκθέσεις καταφέρνοντας μάλιστα να διακρίνεται και να προβάλλεται με αποτέλεσμα την ανάπτυξή του.

Την 2η ημέρα της διεθνούς εκθέσεως ο Δήμαρχος Νέστου μίλησε στην αίθουσα  παρουσιάζοντας τη πορεία  του έργου αλλά και το ιστορικό  της γεωθερμίας. Αναφέρθηκε ακόμη, στην επιτυχία της διοίκησης του Δήμου για την προσέλκυση του επενδυτή της Selecta αλλά και το ενδιαφέρον νέων επενδυτών. Η εταιρεία Selecta, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποφέρει σημαντικά έσοδα στον Δήμο, θέσεις εργασίας, ενδιαφέρον από νέους επενδυτές.

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την παρουσίασή του αναφέροντας πως ήδη είναι έτοιμη η μελέτη για δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή ενώ παράλληλα την παρουσίαση πλαισίωνε βίντεο-powerpoint με την προβολή του Δήμου.

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ- ΑΓΩΝΑΣ ΑΟΧ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Στον χορό που πραγματοποίησαν οι τελειόφοιτοι του ΕΠΑ Χρυσούπολης σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου, το Σάββατο 3 Μαρτίου παρέστη η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας βόλεϊ της ομάδας ΑΟΧ Χρυσούπολης στον οποίο παρέστη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και η Πρόεδρος ΔΣ κα. Ψυλλίδου Ελένη.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close