ΠολιτικήΣημαντικά

Δήμος Νέστου: Οι δραστηριότητες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής

Δελτίο τύπου (19-25/03/2018)

banner

 

ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ- ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ

Στο Πρωτοδικείο Καβάλας βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 19 Μαρτίου προκειμένου να  καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία  των «γνωστών-αγνώστων» κατοίκων της Κεραμωτής για την καθυστέρηση της μεταφοράς του ιατρείου από το κτήριο του ΟΛΚ όπου στεγαζόταν έως τώρα στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής. Παράλληλα, συμβαίνει το οξύμωρο, άλλοι καθοδηγούμενοι κάτοικοι , να διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του ιατρείου στο νέο χώρο παρά του ότι ο Δήμος έδωσε τριετή  αγώνα προκειμένου να παραμείνει το ιατρείο στο κτήριο του ΟΛΚ προς εξυπηρέτηση των κατοίκων που διακαώς ήθελαν να παραμείνει εκεί.

Προς ενημέρωση των πολιτών η δημοτική αρχή προχώρησε στη μεταφορά ύστερα από απόφαση του ΟΛΚ να του παραχωρηθεί το κτήριο, το οποίο και του ανήκει. Ο Δήμος δαπάνησε  πάνω από 10.000€ ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο  σύγχρονο ιατρείο με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Το νέο ιατρείο βρίσκεται στο πρώην κτήριο Δημαρχείου Κεραμωτής, γειτνιάζει με το παλιό ιατρείο, είναι σε ισόγειο χώρο και κυρίως δεν επιβαρύνει τους συμπολίτες μας αφού ως τώρα για το προηγούμενο κτήριο το μίσθωμα ήταν 650€ μηνιαίως.

Ενημερώνουμε ακόμη τους συμπολίτες μας, πως η διοίκηση πλήρωσε τα καθυστερημένα  ενοίκια του ιατρείου που αφορούσαν το χρονικό διάστημα της προηγούμενης διοίκησης ύψους 10.000€. Ενώ η υπάρχουσα διοίκηση κατέβαλε ως τώρα με συνέπεια τα ενοίκια ως όφειλε στον ΟΛΚ.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν, ποιος έχει συμφέρον να ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Κεραμωτής και να τους αποπροσανατολίζει για το κτήριο του ιατρείου από τη στιγμή που εξυπηρετεί απόλυτα τους στόχους για τους οποίους έχει ταχθεί. Συγκριτικά με άλλα ιατρεία της περιοχής θεωρείται πρότυπο ιατρείο όταν τα άλλα ιατρεία του Δήμου Νέστου πραγματικά χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ωστόσο,  σ’ αυτά λειτουργούν με συνέπεια οι επιστήμονες ιατροί  έχοντας επίγνωση για το σκοπό του λειτουργήματος που ασκούν αλλά και οι ασθενείς κάτοικοι του Δήμου που το επισκέπτονται χωρίς να διαμαρτύρονται για τις όποιες ελλείψεις.

Να σταματήσει πια αυτή η παραπληροφόρηση γιατί οι κάτοικοι γνωρίζουν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα έννομα συμφέροντά τους και ποιος τους ξεγελά στο βωμό των πολιτικών προτιμήσεων, γιατί πολύ σύντομα οι μάσκες θα πέσουν  και τότε θα ξεσκεπαστούν αυτοί που πραγματικά εξαπατούν τους πολίτες μόνο για το προσωπικό τους όφελος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν  στο γραφείο του η νέα Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κα Αργυριάδου Στέλλα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του κέντρου κ. Χατζηγερακούδη Στάθη,  την Τρίτη 20 Μαρτίου.  Θέματα συζήτησης που έπεσαν στο τραπέζι ήταν τα προβλήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας και οι τρόποι επίλυσής τους . Ο  Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δώρισε έναν νέο σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή για το Κέντρο Υγείας προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα τα επείγοντα περιστατικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΑΡΑΛΙΑ»

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπρασίας για το γνωστό αναψυκτήριο της Κεραμωτής «ΠΑΡΑΛΙΑ» την Τρίτη 20 Μαρτίου, η οποία κατακυρώθηκε σε συμπολίτη μας που το εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια αξιοποιώντας το επαρκώς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

 

 

Ο Δήμος Νέστου διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Μαρτίου εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου στη Νέα Καρυά που πρόσφατα έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας κι έχει ανακαινισθεί και συντηρηθεί από τον Δήμο Νέστου με παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός ενός μήνα ύψους 10.000€ στα κτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο.

Η εκδήλωση αυτή του Δήμου έγινε σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., την Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας, το Δασαρχείο Καβάλας και το Φορέα Διαχείρισης Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας.

Συμμετείχαν παιδιά από περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου Κεραμωτής  και του ΕΠΑΛ του Δήμου Νέστου όπου έφτασαν στο χώρο με λεωφορείο του Δήμου.

Στις δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλήφθησαν ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, ομιλίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα των δασικών υπηρεσιών, δραστηριότητες στο πεδίο, περιβαλλοντικά παιχνίδια κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον ο χώρος είναι επισκέψιμος σε τουρίστες αλλά και σε σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές (σύντομα θα ενημερωθούν εγγράφως γι’ αυτό) με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση και την προστασία για τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από τον Δήμο  στο Κέντρο Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου  και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου αυτό να είναι επισκέψιμο.

Παρέστησαν πλήθος επισκεπτών, μεταξύ αυτών, η Δασάρχης Καβάλας, ο Διευθυντής Δασών, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

 ΔΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στο  διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Leader καθώς και η κατανομή κονδυλίων στους Δήμους του νομού Καβάλας.

Το ποσό που αναλογεί στον Δήμο Νέστου είναι 500.000€. Οι προτάσεις που έγιναν από τον Δήμαρχο Νέστου  Βαγγέλη Τοσμπανόπουλο που ήταν παρών στο διοικητικό συμβούλιο μεταξύ άλλων είναι και η αξιοποίηση της περιοχής της Δρυμούσας πλησίον του Νέστου καθώς και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο Χρυσοχώρι και στη Γραβούνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»

Άρχισαν οι πρώτες επαφές την Πέμπτη 22 Μαρτίου με τους διοργανωτές του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» προκειμένου να σχεδιαστούν και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του φεστιβάλ έτσι ώστε αυτό να παρουσιασθεί άρτια για το φετινό καλοκαίρι.

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ

Δυναμικά ξεκίνησε στο νέο της ρόλο ως Αντιδήμαρχος Κεραμωτής η κα Κοσμίδου Λαρίσα με άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην περιοχή του πρώην Δήμου Κεραμωτής. Μια απ’ αυτές η συνάντηση που οργάνωσε στην Κοινότητα Αγιάσματος παρουσία και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Θέμα συζήτησης η αξιοποίηση του κτηρίου που στεγαζόταν ο Παιδικός Σταθμός του χωριού. Ο Δήμαρχος Νέστου δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά πως αν συμπληρωθεί ο κατάλληλος αριθμός νηπίων για το σταθμό τότε αυτός θα επαναλειτουργήσει ως είχε και με όλες τις προδιαγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση προτάθηκε να δοθεί το κτήριο στους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους του χωριού προκειμένου και το κτήριο να συντηρείται αλλά και οι ίδιοι να εξυπηρετηθούν. Στη συνάντηση παρέστησαν  ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, η Πρόεδρος της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Ζαχαρής , οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και κάτοικοι του χωριού.

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την Πρόεδρο του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη προκειμένου να παραστούν στην γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους μαθητές και την εκπαιδευτικό κα. Πιστίκη Μαρία για την αρτιότητα της γιορτής και για τη συγκίνηση που τους μετέδωσαν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΝ

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 23 Μαρτίου όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο κ. Παναγιωτίδη Γιώργο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη καθώς και τον Διευθυντή κ. Κάλφα Κωνσταντίνο λειτουργικά θέματα της επιχείρησης.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ-ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Την Κεραμωτή επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου Νέστου την Παρασκευή 23 Μαρτίου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα  για τον εντοπισμό των δρόμων που χρίζουν άμεσης αφαλτόστρωσης για το επόμενο διάστημα.

Αργότερα, οριοθέτησαν  το οικόπεδο το οποίο θα αξιοποιηθεί ως πάρκινγκ στην Κεραμωτή ενώ επισκέφθηκαν και το  ισόγειο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής όπου στεγάζεται πλέον το ιατρείο.

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΤΟ ΔΣ ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το ΔΣ ΕΑΣ Καβάλας παρέθεσε την Παρασκευή 23 Μαρτίου , γεύμα προς τιμήν του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της Κεραμωτής.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το εορταστικό ξεκίνησε με την προσέλευση των σημαιοφόρων και παραστατών στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε και η δοξολογία χοροστατούντος  του Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου και παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, της Προέδρου του ΔΣ, Βουλευτές Νομού Καβάλας, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων Στρατού, Αεροπορίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων φορέων και αρχών.

Ακολούθησε στο μνημείο της Πλατείας Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση από σχολεία και συλλόγους του Δήμου όπου παρήλασαν  με υψηλό σθένος και καταχειροκροτούμενοι από συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την οδό Βενιζέλου.

Από το Γραφείο ΤύπουΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close