Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογέςΠολιτική

Δήμος Τουλκίδης: Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας

banner

Ξεκινά η υλοποίηση της Πράξης 9 του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του δήμου Καβάλας με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας»

Το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση που έλαβε το βράδυ της δευτέρας, ενέκρινε την υποβολή της πρότασης στην αντίστοιχη πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 Η εν λόγω πράξη, προϋπολογισμού 336.784,92€  περιλαμβάνει τα εξής:

 Την θέση σε λειτουργία ενός διαδραστικού τουριστικού καταστήματος («Καινοτόμο Κέντρο Διαδραστικής Ενημέρωσης των Πολιτών & Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας». infopoint) στον Δήμο της Καβάλας, το οποίο θα αποτελεί έναν διεθνώς πρωτοποριακό χώρο προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής. Το νέο infopoint θα εγξατασταθεί στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη και θα παρέχει στους επισκέπτες, σύγχρονους, καινοτόμους και εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης μέσω πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων.

  1. Την προμήθεια ενός «Συστήματος ενημέρωσης, πληροφόρησης και ξενάγησης των επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας», Πρόκειται για μια εφαρμογή ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του δήμου Καβάλας σε εκδηλώσεις, νέα και ανακοινώσεις, ιστορία και μνημεία, σημεία ενδιαφέροντος κ.α.. Περιλαμβάνει δε, λειτουργία πλοήγησης και περιήγησης του επισκέπτη στην πόλη της Καβάλας με το smartphone ή το tablet του και ξενάγηση στα διάφορα αξιοθέατα της μέσω διαδραστικού χάρτη, συνδυάζοντας κομμάτια κειμένου, ήχου, εικόνας και βίντεο,

  2. Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός πλήρους ασύρματου δικτύου WiFi στο ευρύτερο κέντρο της πόλης για την αξιοποίηση και λειτουργία της παραπάνω εφαρμογής. Το δίκτυο θα καλύπτει όλα τα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος στην πόλη της Καβάλας: Παραλιακή ζώνη περιμετρικά του Επιβατικού Λιμένα, Πάρκα και Πλατείες της Περιοχής Παρέμβασης.

«Με σταθερά βήματα και στοχευμένες ενέργειες, ο Δήμος Καβάλας γίνεται κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Καβάλα πρέπει να επενδύσεις στη νέα τεχνολογία, πρέπει να γίνει μία «ευφυής πόλη» ενσωματώνοντας καινοτομία και ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε πτυχή των λειτουργιών της.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στην 4η βιομηχανική επανάσταση, εκμεταλλευόμενοι το νέο νόμισμα που λέγετε «ψηφιακή πληροφορία»
Η Καβάλα και θέλει και μπορεί!»Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close