ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δημόσια  αντιπαράθεση  για την  παιδική χαρά Αμυγδαλεώνα

banner

 

Εδώ και αρκετές ημέρες ξεκίνησε ένας έντονος πολιτικός διάλογος που αφορά την κατασκευή της παιδικής χαράς Αμυγδαλεώνα, η οποία είχε αποφασισθεί να υλοποιηθεί πρώτη μεταξύ των τριών παιδικών χαρών που δημοπρατήθηκαν και αφορούν τον Αμυγδαλεώνα, τις Κρηνίδες και τη Νέα Καρβάλη.

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα είχε ενημερωθεί ότι ο εργολάβος θα ξεκινούσε από τον Αμυγδαλεώνα και ήδη ορισμένα μηχανήματα είχαν μεταφερθεί εκεί. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε ότι η σειρά άλλαξε και ο εργαλάβος εκτελεί εργασίες στην παιδική χαρά Κρηνίδων (ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για αυτή την αλλαγή όπως μας είπε), αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την «αλλαγή της σειράς» και την ύπαρξη ενός προβλήματος που αφορούσε ορισμένα δέντρα στον Αμυγδαλεώνα που έπρεπε να κοπούν. Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη ο εργολάβος είχε ξεκινήσει τις μετρήσεις και τις πρώτες εργασίες υποδομής στον Αμυγδαλεώνα.

Ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση αρχικά γιατί άλλα του υποσχέθηκαν και άλλα έγιναν ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες οφείλονται και στο γεγονός ότι ο ίδιος άλλαξε «πολιτικό στρατόπεδο» εγκαταλείποντας την παράταξη της δημάρχου με την οποία και εκλέχθηκε πρόεδρος στις προηγούμενες εκλογές. Το ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη διοίκηση γι’ αυτή την αλλαγή σειράς και το λόγο για τον οποίο έγινε, ήταν μία ακόμη αιτία για την αντίδραση του προέδρου.

Επίσης υποστήριξε ότι η διοίκηση του δήμου Καβάλας είχε όλο το χρόνο να εντοπίσει το πρόβλημα με τα δέντρα (τα δέντρα προϋπήρχαν και θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από το μελετητή)  και όχι να έρθει την ώρα της υλοποίησης και να ξεκινήσει ο δήμος Καβάλας τις ενέργειες για την άδεια κοπής των δέντρων.

 

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων για την παιδική χαρά Αμυγδαλεώνα

 

Ευαγγελία Δρακονάκη: « Μακριά από εμάς κι από μένα προσωπικά οι σκέψεις και τα λόγια μιας μικροπολιτικής αντιπολίτευσης»

 

Για το θέμα που προέκυψε με την παιδική χαρά του Αμυγδαλεώνα αλλά και με τις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, μας μίλησε  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία μας δήλωσε τα εξής:

« Το πραγματικό  πρόβλημα για την κατασκευή της παιδικής χαράς Αμυγδαλεώνα είναι τα δέντρα αλλά το πρόβλημα δεν ανακαινίστηκε από τα δέντρα αλλά από την ψευδαίσθηση του προέδρου ότι πήραμε την εργολαβία και τα μηχανήματα του εργολάβου, σα να ήταν  παιχνιδάκια, και τα πήγαμε αλλού!

Το έργο που αφορά την κατασκευή παιδικών χαρών είναι ένα έργο της τάξεως των 350.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Αφορά τρεις παιδικές χαρές: Αμυγδαλεώνα, Κρηνίδες και Νέα Καρβάλη. Η αρχική εντολή η οποία δόθηκε ήταν να ξεκινήσει από την πρώτη παιδική χαρά που επιλέχθηκε και αυτή ήταν του Αμυγδαλεώνα. Ξεκίνησαν οι εργασίες και ταυτόχρονα ο εργολάβος παράγγειλε από την εταιρεία όλα τα πιστοποιημένα όργανα που θα τοποθετηθούν. Παράλληλα με αυτό, εμείς καταφέραμε και εξασφαλίσαμε μία πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 90.000 ευρώ από το Πράσινο ταμείο, οπότε το συνολικό έργο αντιμετωπίζεται ως συγχρηματοδοτούμενο.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τα δέντρα, τα οποία εννοείται ότι γνωρίζαμε πως ήτανε εκεί. Εμείς με βάση τον μελετητή, θεωρούσαμε ότι δεν θα προέκυπτε κάποιο πρόβλημα. Κατά την εξέλιξη όμως και την εκτέλεση των εργασιών υποδομής και διαμόρφωσης του χώρου, παρατηρήθηκε από τους γεωπόνους, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ότι θα υπάρξει πρόβλημα και προτάθηκε η απομάκρυνση των συγκεκριμένων δέντρων διότι μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσαν  πρόβλημα στην παιδική χαρά του Αμυγδαλεώνα, δηλαδή το ριζικό τους σύστημα (πλατάνια) θα τίναζε  όλο το υπόβαθρο της παιδικής χαράς. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις εργασίες και δώσαμε την εντολή στον εργολάβο να κινηθεί στις άλλες παιδικές χαρές μέχρι να λυθεί το θέμα της κοπής των δέντρων και να επανέλθει στη συνέχεια.

Η διαδικασία για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα δεν είναι χρονοβόρα, αφορά την πολεοδομία και ήδη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για απόφαση κοπής των δέντρων. Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να σταματήσει το έργο.

Μακριά από εμάς κι από μένα προσωπικά οι σκέψεις και τα λόγια μιας μικροπολιτικής αντιπολίτευσης που λέει ότι επειδή ο πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα άλλαξε παράταξη η Τεχνική Υπηρεσία θα εμπόδιζε την εξέλιξη του έργου»

 

Στη φάση της κατασκευής βρίσκεται η παιδική χαρά Κρηνίδων


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close