ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δημοσιεύτηκε ο ορισμός του Ηλία Καλανταρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας

banner
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστός ο ορισμός του Ηλία Καλανταρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση στη Διαύγεια και στην οποία διαβάζουμε τα παρακάτω:

“Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής» ενημέρωσε το Σώμα ότι σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 76 παρ. 11 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 παρ. 11 του Ν. 4623/2019 και ισχύει καθώς και την εγκύκλιο 90/Α.Π..59849/21-8-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών, στην πρώτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έχοντας προηγηθεί η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της, κατά την ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέγεται με φανερή ψηφοφορία ο Αντιπρόεδρος, μεταξύ των μελών της. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Αντιπρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία όλων των μελών της αντίστοιχης Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν, και πάλι, δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, τότε διεξάγεται τρίτη ψηφοφορία και εκλέγεται, όποιος λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον Πρόεδρο της κατά περίπτωση οικείας

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πρότεινε για τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καλανταρίδη Ηλία γιατί έχει πείρα, όπως ανέφερε, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή και έλαβε εννέα ψήφους κατόπιν ψηφοφορίας.

Λαμβάνοντας το λόγο το μέλος της Επιτροπής κ. Καλανταρίδης Ηλίας είπε τα εξής: «θεωρώ μεγάλη τιμή να μου γίνεται αυτή η πρόταση να αναλάβω Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής, ασχέτως αν είναι ένα τυπικό θα έλεγα αξίωμα. Αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερη τιμητική. Έχω την εμπειρία όλων των χρόνων και πιστεύω ότι αν χρειαστεί ποτέ να αναλάβω τη συνεδρίαση κάποιας επιτροπής θα το κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως. Βέβαια όλοι καταβαίνετε πως και ως άτομο μπορεί να σκέπτομαι διαφορετικά κάποιες φορές από τη Διοίκηση, είτε γιατί προέρχομαι από άλλη παράταξη που μπορεί σε κάποιο θέμα να διαφωνεί, αν και γνωρίζουμε οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται στην Οικονομική Επιτροπή δεν έχουνε προβλήματα, θα μου επιτρέψετε να πω όμως ότι αν διαφωνώ σε κάποιο θέμα θα θέλω να κρατήσω αυτή την προσωπική επιλογή, ακόμη και αν χρειαστεί να προεδρεύσω κάποια στιγμή». Ο Πρόεδρος απάντησε «Φυσικά, αυτό εξυπακούεται».

Λαμβάνοντας το λόγο το μέλος της Επιτροπής κ. Κουνάκος Κωνσταντίνος είπε τα εξής: «Είναι πολύ θετικό να προτείνεται Αντιπρόεδρο από άλλη παράταξη, εύχομαι να το ακολουθήσετε και στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα, επειδή το πνεύμα του νόμου είναι η συνεργασία. Επειδή το βάρος θα πέσει σ΄ αυτήν την επιτροπή, συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σας, είναι προς τιμή σας, ότι αυτό είναι η αρχή, να υπάρξουν και άλλα». Ο Πρόεδρος απάντησε «Θα υπάρξουν και άλλα». Η Οικονομική Επιτροπή έχοντας υπόψη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το άρθρο 74 παρ. 6 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 76 παρ. 11 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 παρ. 11 του Ν. 4623/2019 και ισχύει καθώς και την εγκύκλιο 90/Α.Π..59849/21-8-2019 του Υπουργείου Εσωτερικών, τις διατάξεις των άρθρων 226 και 227 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 117 και 118 του Ν. 4555/2018, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Καβάλας, εκλέγεται το μέλος της, Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Καλανταρίδης Ηλίας, με ψήφους εννέα (9).”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close