Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Πυρ κατά βούληση στη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με αρκετή ένταση ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή το 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”. Συγκεκριμένα, η ψήφιση της εισηγητικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” για την τεκμηρίωση των εσόδων και των εξόδων της επιχείρησης και κυρίως η έκκληση για την κάλυψη της επιπλέον διαφοράς με χρηματοδότηση του Δήμου, ύψους 400.000 ευρώ, ήταν η αφορμή για να δεχτεί η διοίκηση του δήμου και κυρίως η Πρόεδρος της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, κα Ιωσηφίδου, τα “πυρά” της αντιπολίτευσης και μεμονωμένων μελών της συμπολίτευσης.

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στην κα Ιωσηφίδου, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός έναν μήνα πριν το κλείσιμο του χρόνου να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο μία τέτοια πρόταση. “Με αυτά τα χρήματα μπορείτε να φτιάξετε την στέγη του κολυμβητηρίου, το Λύκειο στις Κρηνίδες, τα συντάξετε μελέτες. Πάρτε τα χρήματα που χρειάζεστε από το αποθεματικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ”, πρότεινε, θέτοντας παράλληλα και διάφορα ερωτήματα που αφορούν κάποιους κωδικούς μισθοδοσίας της επιχείρησης.

 

Από την πλευρά της η κα Ιωσηφίδου, υποστήριξε ότι η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” είναι ένα εργαλείο του δήμου, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Επίσης, τόνισε πως τα έσοδα της επιχείρησης δεν είναι ικανά να καλύψουν ούτε τις ανελαστικές δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρηματοδοτείται από τον Δήμο. “Ο Νόμος απαγορεύει σε επιχειρήσεις όπως η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” να είναι ελλειμματικές, οπότε σε αυτή την περίπτωση, πάλι προβλέπεται από τον Νόμο, τα ελλείμματα να τα καλύπτουν οι Δήμοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνωντας να εννοηθεί ότι η κ. Παπαδόπουλος δεν θέλει η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” να κάνει κανένα έργο.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς, ήταν σύντομος στην τοποθέτηση του, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Δήμος και η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” είναι έννοιες ταυτόσημες και συμπλήρωσε όσον αφορά τοπ αποθεματικό της επιχείρησης υπάρχει για να μπορεί ο Δήμος να χρηματοδοτήσει κάποιο έργο που θέλει να κάνει.

 

Ο Άρης Βέρρος στάθηκε περισσότερο στα νούμερα του προϋπολογισμού της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ” και στο άνοιγμα του 1.550.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει ο Δήμος Καβάλας. “Μέχρι τώρα ο Δήμος έχει χρηματοδοτήσει με 1.100.000 ευρώ την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Σήμερα, θα δοθούν το υπόλοιπο ποσό για να καλυφθεί το άνοιγμα”, τόνισε. Ο Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στα έσοδα – έξοδα των χρήσεων 2014, 2015 σημειώνοντας ότι σε σύγκριση με το 2017 υπάρχει μεγάλη διαφορά. “Περίπου 1.000.000 ευρώ δίνουμε στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, και απευθυνόμενος στην κα Ιωσηφίδου δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά που υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Ο προϋπολογισμός της επιχείρησης είναι μία αποτυχία και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι για τα πανηγύρια”.

 

Ο Χρήστος Ποτόλιας, χαρακτήρισε την “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” ως διαφημιστικό εργαλείο του δήμου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των πολιτών.

 

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Νίκος Μαυρίδης σημείωσε ότι τα έξοδα της επιχείρησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ και ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν οι μισθοί των υπαλλήλων, προτείνοντας μεταξύ άλλων ως λύση την μείωση του προσωπικού.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close