ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Δημοτικό συμβούλιο Καβάλας:
Ακόμη και διαδικτυακά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε!

banner

 

Επί μία ώρα, μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχές, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές με τους δημοτικούς συμβούλους να αναλώνουν πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας  τον λόγο για τον οποίο έγινε το δημοτικό συμβούλιο. (Για πρώτη φορά  μέσω τηλεδιάσκεψης)

Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ο «διαδικτυακός καυγάς» ξεκίνησε για το αν ο δήμαρχος έπρεπε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις προτού έλθει σε συνεννόηση με τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά και για το αν το θέμα που αφορά τα μέτρα που έλαβε ο δήμος Καβάλας έπρεπε να μπει ως τακτικό θέμα και όχι να γίνει απλώς μία συζήτηση.

« Για ποιο λόγο βρεθήκαμε εδώ… για να μας ενημερώσετε τι  έγινε ή για να πάρουμε αποφάσεις;» διερωτήθηκε ο Άρης Βέρρος» ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε για τις αναστολές πληρωμών που ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο χωρίς να προηγηθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος είπε ότι ο λόγος που δεν μπήκαν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τα μέτρα που προτάθηκαν από τη διοίκηση,  ήταν ότι τα μέτρα έπρεπε να οριστικοποιηθούν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Καβάλας.

Ωστόσο ο δήμαρχος Καβάλας, επειδή όπως είπε δεν θέλει να δημιουργείται αυτός ο θόρυβος, ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση γίνεται για να κάνουν οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι τις προτάσεις τους πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν τη διοίκηση και προσωπικά τον δήμαρχο ότι προχώρησε σε ανακοινώσεις οικονομικών ελαφρύνσεων προς τους δημότες χωρίς να προηγηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των παρατάξεων και χωρίς να υπάρξει κάποια κοινή απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

«Το βάρος αυτό που αφορά τις αποφάσεις του δήμου Καβάλας για τη λήψη οικονομικών ελαφρύνσεων έπρεπε να το επωμιστεί και να το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο» είπε ο Ηλίας Καλανταρίδης, χαρακτηρίζοντας ατυχής τη στιγμή που ο δήμαρχος ανακοίνωσε αυτά τα μέτρα προς τους δημότες.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν μπαίνει ως έκτακτο θέμα συζήτησης το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο (πρόταση παρατάξεων)  ώστε να παρθούν αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο και όχι να γίνει απλά μια συζήτηση –ενημέρωση.

Κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» οι οποίες όπως είπε ήταν γνωστές στη διοίκηση του δήμου αλλά δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Παππάς λέγοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια «στρατηγός είναι ο δήμαρχος» και οτι έπρεπε να πάρει γρήγορες αποφάσεις.

Κάλεσε τις παρατάξεις να ενωθούν και να βοηθήσουν το έργο της διοίκησης χωρίς να στέκονται στο γράμμα του νόμου διότι απαιτείται εγρήγορση.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι ο ίδιος και η διοίκηση του, δεν είπε ποτέ ότι έλαβε οριστικές αποφάσεις αλλά ότι εισηγείται τα συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης.

«Καλή η θεωρεία και τα λόγια αλλά η σημερινή διοίκηση παλεύει να δώσει λύσεις με πράξεις σε μια πολύ δύσκολη περίοδο» είπε ο Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε έναν πόλεμο δεν μπορούμε να κάνουμε συνεχώς επιτροπές αλλά πρέπει να λαμβάνονται γρήγορες αποφάσεις». Είπε ότι υπάρχει καθημερινή επαφή και συντονισμός με τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και με τη συντεταγμένη πολιτεία.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι πράγματι θα γίνουν περικοπές, κυρίως στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για να πληρωθούν οι οφειλές προς την αγορά αλλά και για τις οικονομικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν.

Συνοψίζοντας ο δήμαρχος αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε είπε:

«Δεν κάνουμε κατασχέσεις, δεν πρόκειται να βεβαιώσουμε οφειλές προς την εφορεία, δεν δεσμεύουμε ΑΦΜ για κάποιον που χρωστάει, δεν βάζουμε προσαυξήσεις, κανένα νερό δεν κόβεται αυτό το διάστημα. Οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει, είτε είναι στο δήμο είτε είναι στη ΔΕΥΑΚ εξακολουθούν να υπάρχουν, (άσχετα εάν καθυστερούν ή δεν πληρωθούν) χωρίς προσαυξήσεις.»

Για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο έγινε διαδικτυακά, δηλαδή με τον κάθε δημοτικό σύμβουλο να λαμβάνει μέρος σε αυτό μέσω του διαδικτύου.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησε από την συζήτηση διότι όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Ποτόλιας, δεν μπαίνουν θέματα συζήτησης για την δημόσια υγεία και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε βάρος των πολιτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close