ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Δράση ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας από το «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» Καβάλας

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας θα διοργανώσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Οι εκπαιδευόμενοι στο Κέντρο θα απασχοληθούν στο αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο «Σκλαρής» του Στυλιανού Σαββίδη στον Άγιο Λουκά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Τα παιδιά θα απασχοληθούν σε εργασίες που έχουν προσαρμοστεί στις δεξιότητές τους σε συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Καβάλας και ήδη προγραμματίζεται ένταξη σχετικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους έχουν αρχίσει να απασχολούνται στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Αγίου Λουκά.

Με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιδιώκει να πετύχει την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ισότιμης διαβίωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες»

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με αναπηρίες. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close