ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Εφαρμογή μέτρου ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» στα πλαίσια του έργου URBAN WASTE του προγράμματος HORIZON 2020

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ανακοινώνουν την εφαρμογή του μέτρου εγκατάστασης κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (μπλε κάδου) στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 25 μπλε κάδοι χωρητικότητας 60 λίτρων έκαστος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του λιμανιού της Καβάλας από τον Επιβατικό Σταθμό μέχρι τον υπήνεμο μόλο. Στους μπλε κάδους με την κατάλληλη σήμανση πρέπει να απορρίπτονται αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, γυαλί, χαρτί/χαρτόνι και μέταλλα (αλουμίνιο ή λευκοσίδηρο) και όχι κοινά απορρίμματα. Για τα υπόλοιπα απορρίμματα, όπως π.χ. λερωμένα χαρτομάντηλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχετικοί μαύροι κάδοι που βρίσκονται δίπλα-δίπλα με τους μπλε κάδους. Επιπρόσθετα, στους μαύρους κάδους υπάρχει χωριστή υποδοχή για σβησμένα τσιγάρα και υπολείμματα αυτών (γόπες) ώστε να μην απορρίπτονται αυτά στο πεζοδρόμιο.

 

 

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο του έργου Urban Waste το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας 2020» ενώ η προμήθεια και εγκατάσταση των κάδων ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΟΛΚ ΑΕ.

 

Ενημερώνουμε το κοινό ό,τι στις 18/10/2018 ημέρα Πέμπτη θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης (info kiosk) στο λιμάνι της Καβάλας για την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού. Προτρέπουμε τους τουρίστες της πόλης και τους πολίτες της Καβάλας να εφαρμόσουν το μέτρο της χωριστής ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας στους μπλε κάδους πλέον και στην περιοχή του λιμανιού της Καβάλας. Για παράδειγμα, πλαστικά μπουκάλια νερού, αλουμινοκουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, χάρτινα κουτιά, χωρίς υπολείμματα υγρών, αναψυκτικών, χυμών, καφέ κλπ, πρέπει να απορρίπτονται μόνο στους μπλε κάδους. Αντίθετα, λερωμένα χαρτιά, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντηλα ή και συσκευασίες με υπολείμματα π.χ. από καφέ πρέπει να απορρίπτονται στον μαύρο κάδο.

 

Πληροφορίες για το έργο URBAN WASTE μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο δεσμό: http://www.urban-waste.eu/

 

Για τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.

Μαμσάκος Χριστόδουλος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close