ΚοινωνικάΠολιτική

Εκδήλωση για τις βιβλιοθήκες διοργανώνει ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει ειδική ημερίδα με θέμα «Βιβλιοθήκες και Τοπικές Κοινωνίες», αυτό το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Η εκδήλωση θα ασχοληθεί με τα εξής θέματα:

  • Ανάπτυξη Κοινού: διοργάνωση δράσεων που αναπτύσσουν την προώθηση του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας – παιδικές βιβλιοθήκες
  • Ψηφιακές υπηρεσίες: υποδομές και ηλεκτρονικές/ ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία
  • Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα – συμμετοχή σε Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα

Θα συμμετέχουν με ειδικές εισηγήσεις:

  • Κατερίνα Κουμανίδου (Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας)
  • Αντώνης Γκαλίτσιος (Αναπληρωτής Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας) – Ασπασία Τασιοπούλου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας)
  • Ιουλία Λαζαρίδου – Ελμαλόγλου (Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης, Υπεύθυνη Διαχείρισης του Προγράμματος Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»)

Θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, δικηγόρος – συγγραφέας, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αδελφάτου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας στη διάρκεια των θητειών των πρώην Δημάρχων Λευτέρη Αθανασιάδη και Κωστή Σιμιτσή, και ο Αχιλλέας Νικολαΐδης, εκπαιδευτικός, πρώην Υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη διάρκεια των θητειών του πρώην Δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Ν. Καβάλας.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός ΣύμβουλοςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close