ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Έκδοση σχετικής Εγκύκλιου για την διαδικασία συμψηφισμού υποχρεώσεων ΟΑΕΔ

banner
Επιστολή του Επιμελητηρίου στον υπουργό κ. Βρούτση και στην διοίκηση του ΟΑΕΔ σχετικά με την έκδοση σχετικής Εγκύκλιου για την διαδικασία συμψηφισμού υποχρεώσεων ΟΑΕΔ:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Παρόλο που  επιτέλους, έγινε πράξη και αποκαταστάθηκε εν μέρει η αδικία, με την ψήφιση του ν. 4706/2020 (άρθρο 87 A΄ 136 και  άρθρο 26 Α’ 177), που είχε συντελεστεί από την αδικαιολόγητη μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης μέσω του ΟΑΕΔ, για τα έτη 2010 – 2015, του συνολικού κόστους μισθοδοσίας των θέσεων εργασίας με ποσοστό 4% και 12%, των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ,  μέσω συμψηφισμού των απαιτήσεών μας με αντίστοιχες υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο (φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις).

Παρόλο που έχουν εκδοθεί δύο σχετικές Κ.Υ.Α.,  με αριθ. 34341/5991/18-9-2020 και 42407/8205/16-10-2020, με τις οποίες εξειδικεύονται, οι όροι και προϋποθέσεις για την διαδικασία συμψηφισμού, δυστυχώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος, προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να αρχίσουν την σχετική διαδικασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οι οποίες και θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις τους.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε επίσης, ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι επιχειρήσεις μας υπέβαλλαν τους σχετικούς φακέλους και θεωρούμε ότι η υποβολή νέας αίτησης, θα πρέπει να είναι σε απλή μορφή και να μην ξαναζητάτε δικαιολογητικά τα οποία ήδη έχουν κατατεθεί και βρίσκονται στα αρμόδια γραφεία του ΟΑΕΔ.

Κύριε Υπουργέ

από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, έχουν περάσει πάνω από τέσσερις (4) μήνες και δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία συμψηφισμού.

Οι επιχειρήσεις μας τώρα χρειάζονται στήριξη, σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνουμε, και η ρύθμιση αυτή μπορεί να τους δώσει μια σχετική ανάσα ρευστότητας.

Παρακαλούμε να δείτε θετικά τις θέσεις μας και να κινηθείτε άμεσα για την επίλυση τους.”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close