ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ενημέρωση για το ζήτημα της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για το ίδιο ζήτημα της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και τις τελευταίες εξελίξεις η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στη διαδικασία και κατά πόσο τηρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δήλωσε ότι θα έπρεπε εντός 3 ημέρων να συγκαλέσει επίσημα την Επιτροπή, πράγμα που δεν έκανε. «Αν και εμείς δεν κάνουμε εκπαιδευτική πολιτική και δεν είμαι αρνητική στην εφαρμογή του νόμου, εξέφρασα, είπε, επιφυλάξεις, επειδή εμείς στον Δήμο ξέρουμε ότι είναι αδύνατον να φιλοξενηθούν τα νήπια στους υπάρχοντες χώρους και γι’ αυτό ζητούμε 3ετή προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου, για να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία αξιοπρεπώς. Η φροντίδα για τις κτιριακές υποδομές, που είναι απαραίτητες, είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της πολιτείας κι όχι των Δήμων, οι οποίοι έχουν μόνο την ευθύνη για τη συντήρησή τους. Νομίζω, είπε η Δήμαρχος, ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα από τις υποδομές, όπως η πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού, αφού τα νήπια δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Ο δε κ. Μουμτζάκης, καλείται να ξεκινήσει τη διαδικασία σύγκλησης της Επιτροπής, όπως ορίζει ο νόμος».

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφτηκαν στο γραφείο της, ύστερα από δική της πρόσκληση, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ν. Καβάλας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα αυτό αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν. Τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, και τις υποχρεώσεις της αρμόδιας επιτροπής και του Προέδρου της, Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολου Μουμτζάκη. Δήλωσε, πως η ίδια η Δήμαρχος, αλλά και κανένας άλλος Δήμαρχος, απ’ όσο γνωρίζει, δεν είναι κατά της εφαρμογής του νόμου, και εξέφρασε την αγωνία της για το πως θα μπορέσει ο νέος θεσμός να λειτουργήσει, τόσο βιαστικά, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία στο ζήτημα των κτιριακών υποδομών και την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που θα προκύψουν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη του, δήλωσαν πως και οι γονείς δεν είναι εναντίον της εφαρμογής του νόμου, αλλά ότι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός από το προσεχές σχολικό έτος. Εξέφρασαν και την πίστη, ότι θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση και με τους Συλλόγους Γονέων, και ότι θα έπρεπε εκπρόσωποί τους να συμμετάσχουν στην αρμόδια επιτροπή.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close