Πολιτική

Επισκέψεις Παναγιωτόπουλου σε παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στο Δήμο Νέστου

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε, τις προηγούμενες μέρες, παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Δήμου Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις του βουλευτή πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας σπαραγγιών και ακτινιδίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Καβάλας, της Οργάνωσης Παραγωγών – Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπαραγγοπαραγωγών (Ο.Π. – Α.Σ.Σ.) ΑΣΣΟΣ και της Σχότμαν Ερρίκος Ανώνυμης Αγροτικής Βιομηχανικής και Εμπορικής Εταιρείας (Schotman S.A.).

Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση με τις Διευθύνσεις και το Προσωπικό των παραγωγικών μονάδων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας, συσκευασίας και διάθεσης των σπαραγγιών και των ακτινιδίων στις αγορές.

Η φετινή παραγωγή, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, δεν ήταν πολύ καλή, ωστόσο η αύξηση της ζήτησης διαμόρφωσε τις τιμές σε επίπεδα αρκετά ικανοποιητικά για τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Οι παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης σπαραγγιών της περιοχής του Δήμου Νέστου έχουν σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό, με κεντρικό προορισμό την αγορά της Γερμανίας.

Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση έχει ως συνεπακόλουθο την διάθεση των προϊόντων με σχετική καθυστέρηση που δυσχεραίνει τη βέλτιστη απόδοση της συνολικής διαδικασίας που μειονεκτεί έτσι έναντι του ανταγωνισμού.

Στη διάρκεια της ξενάγησης στις υποδομές των εγκαταστάσεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τους Διευθυντές των μονάδων τη διερεύνηση της δυνατότητας αερομεταφοράς των εμπορευμάτων (Cargo) σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τις αεροπορικές εταιρείες.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close