ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Επίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Επίσκεψη στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών της EGNATIA AVIATION.

Στα έργα τον ξενάγησε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Λυμπεράκης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σε δύο εβδομάδες, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες, θα προσέλθει για έλεγχο επιτροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα δώσει την σχετική έγκριση λειτουργίας του αεροδρομίου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τυπική δημοσίευσης της απόφασης στο ΦΕΚ, γεγονός που θα γιορταστεί δεόντως.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες άρχισαν στις αρχές Φεβρουαρίου και στους 4 μήνες που ακολούθησαν έχουν γίνει τα εξής:

  • Προσωρινό κτήριο της Σχολής 103 τ.μ., με γραφεία ενημέρωσης και χώρους σχεδίασης πτήσεων
  • Επέκταση της πίστας κατά 2,5 στρέμματα, που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τα οχήματα άμεσης επέμβασης
  • Ανακαίνιση του παλιού υπόστεγου και επέκτασή του κατά 200 τ.μ., για τη δημιουργία γραφείων και μεγαλύτερου χώρου ταυτόχρονης συντήρησης 2-3 αεροσκαφών
  • Κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών 20.000 τ.μ., που θα μπορεί να φιλοξενεί 25 αεροπλάνα, ενώ άλλα 3 θα μπορούν να σταθμεύουν στην παλιά πίστα (Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει 20 αεροπλάνα)
  • Κατασκευή παράλληλου τροχόδρομου με 2 κάθετους συνδετήριους δρόμους, έχουν τοποθετηθεί σύγχρονα όργανα στον πύργο ελέγχου
  • Τοποθέτηση ειδικής σήμανσης
  • Εργασίες συντήρησης του κύριου διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης από ειδικό συνεργείο
  • Τοποθέτηση νέας περίφραξης σε όλο το αεροδρόμιο.

Σε δεύτερη φάση θα κατασκευαστούν τα κτήρια μαθημάτων, στέγασης και σίτισης. Το συγκρότημα θα διαθέτει καφέ και εστιατόριο, που θα μπορούν να επισκέπτονται και άλλοι πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και την κίνηση των αεροπλάνων.

Ο χώρος θα μπορεί να αποτελεί και τόπο εκπαιδευτικών εκδρομών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μετά την ξενάγηση, ο κ. Μουριάδης δήλωσε πως “η επένδυση είναι και σημαντική και σοβαρή διότι θα δώσει ώθηση ανάπτυξης σε όλη την περιοχή. Ήδη μεγάλο μέρος του προσωπικού που εργάζεται είναι κάτοικοι της περιοχής. Το αεροδρόμιο θα γίνει πόλος έλξης μαθητών κι άλλων επισκεπτών, διότι οι επιχειρηματίες σκέφτονται να κάνουν περισσότερες επενδύσεις, πέραν μιας απλής Σχολής.

Όσο για τη σοβαρότητά της, φαίνεται από τη σημαντική πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 4 μήνες”.

Υπενθυμίζεται ότι, ύστερα από πολυετείς προσπάθειες, με συστηματική και αποτελεσματική παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και, όπως φαίνεται, σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close