ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Επιστολή Αντωνιάδη προς Βορίδη για την στήριξη των σταφυλοπαραγωγών

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελευταία τρία (3) χρόνια η παραγωγή των σταφυλιών στην Καβάλα δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα που, είτε οφείλονταν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε όπως συνέβη την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο στις οικονομικές επιπτώσεις στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς αγορές των αγροτικών προϊόντων που προκάλεσε η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική μείωση στο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών για το 2020 που πλησιάζει, και σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει κατά πολύ το 50%, προκαλώντας τους οικονομική απόγνωση.

Πράγματι οι σταφυλοπαραγωγοί, εκτός των άλλων, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους ιδιώτες προμηθευτές εφοδίων και υλικών για την παραγωγή σταφυλιών αλλά και προς τους κρατικούς φορείς ( ΟΓΑ , ΕΛΓΑ κ.λ.π.).

Για αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη, ζητώντας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας ενός από τα πιο εξαγώγιμα εθνικά μας προϊόντα, του επιτραπέζιου σταφυλιού, σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής του, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών  είτε μέσω του προγράμματος De minimis  είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close