ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων και η απάντηση του δημάρχου Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων μας έστειλε την παρακάτω  επιστολή:

 

” Τα κτίρια που στεγάζουν τις σχολικές μονάδες των δημοτικών, νηπιαγωγείων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, κυρίως όμως το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνα τόσο για την υγεία όσο και για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών, καθώς και όλων των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον παραπάνω χώρο. Προβλήματα κατασκευαστικά, παλαιές και κατεστραμμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, προβλήματα με τη στατικότητα, πλημμελής πυρασφάλεια καθώς και έλλειψη χώρων είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία οι γονείς, μέσω των συλλόγων, ασχολούμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την επίλυση αυτών και πολλών άλλων προβλημάτων από τις διοικήσεις του δήμου Καβάλας. Ενημερωτικά για τα προβλήματα του κτιρίου του Γυμνασίου Κρηνίδων τον τελευταίο χρόνο έγιναν οι παρακάτω ενέργειες.

Α) Αρχές Δεκέμβρη του 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου και ενημερωθήκαμε πως υπάρχει έτοιμος φάκελος ο οποίος θα κατατεθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιφέρειας, η οποία κατάθεση θα γινόταν ως τις 24/1/2020.Το χρονοδιάγραμμα ελέγχου του φακέλου θα ήταν 6 έως 7 μήνες. Αμέσως μετά θα δημοπρατούταν το έργο, και οι εργασίες θα ξεκινούσαν το καλοκαίρι του 2021.

Έξι μήνες μετά την παραπάνω συνάντηση δεν υπήρξε η παραμικρή κίνησηενημέρωση για την πορεία του φακέλου. Ζητήσαμε νέα συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9/6/2020. Σε αυτήν ενημερωθήκαμε ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Γυμνασίου θα ενταχθεί σε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιφέρειας. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου θα ήταν στο τέλος Αυγούστου του 2020.

Μέχρι και σήμερα, δηλαδή τέλος Νοέμβρη του 2020, δεν κατατέθηκε κανένας φάκελος σε κανένα φορέα της περιφέρειας και δεν έχει δρομολογηθεί καμία ουσιαστική προσπάθεια από τη μεριά του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων του κτηρίου καθώς και την αναβάθμιση του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.

Στις 20/11/2020 όμως διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο ότι εκτάκτως και επειγόντως συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας με μοναδικό θέμα την κατάθεση πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Τεχνικού Λυκείου Καβάλας προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, το όποιο θα χρηματοδοτηθεί από ένα νέο πρόγραμμα ονόματι Gr energy. Να σημειώσουμε εδώ ότι στην ιδία σχολική μονάδα είχε γίνει παρόμοιο έργο και το 2011, γεγονός το οποίο και επικροτούμε.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη έχουμε να επισημάνουμε από την πλευρά μας ότι στην πράξη παρήλθε ένας ολόκληρος χρόνος χαμένος από τη ζωή των παιδιών, χωρίς καμία κίνηση από την πλευρά του δήμου.

Έχουμε μάθει ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, όμως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πάντα.

Προγράμματα για να ενταχθεί το σχολικό συγκρότημα του Γυμνάσιου και Λυκείου Κρηνίδων υπάρχουν, π.χ. πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Αν θέλει ο δήμος μπορεί να βρει και άλλη χρηματοδότηση, εκτός και αν είναι σκόπιμη η παραμέληση, διότι φαίνεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση, γεγονός που ούτε να σκεφτόμαστε θέλουμε.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ύπαρξης ενός αξιοπρεπούς δημόσιου σχολείου συνεχίζεται. Ως γονείς δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας και να επιστρατεύσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να τον πετύχουμε.

 

ΥΓ. Σε μια από τις πολλές λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούν τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου η οροφή έχει μια τρύπα από την οποία την περίοδο των βροχοπτώσεων μπαίνουν νερά. Σαράντα ημέρες πέρασαν με συνεχείς ενοχλήσεις από την πλευρά του συλλόγου γονέων και της διευθύντριας.

Κανένας από τον Δήμο Καβάλας δεν έκανε τον κόπο να έρθει να δει και να διορθώσει το πρόβλημα.

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρηνίδων

 

 

Απάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρηνίδων

“Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρηνίδων, για την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του εν λόγω σχολείου, έχω να αναφέρω τα εξής:

“Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Γυμνάσιο Κρηνίδων, αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο από την πρώτη περίοδο που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας στον Δήμο Καβάλας.

Μετά την εκπόνηση της μελέτης από τους προκατόχους μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το περασμένο καλοκαίρι και τη διαδικασία επίλυσης των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της σχολικής μονάδας.

Έχοντας ικανοποιήσει και τις δυο βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 (μελέτη, ιδιοκτησιακό), βρισκόμαστε σε φάση αναμονής για την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ευελπιστώ ότι σύντομα, κατόπιν της δρομολόγησης των απαιτούμενων ενεργειών από την πλευρά του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, εκτός της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ, και τη δημοπράτηση του για την υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών”.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close