ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Επιστολή προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων δήμου Καβάλας:
  «Βολές» κατά υπηρεσιακών παραγόντων  

banner

 

Με επιστολή που υπογράφεται απ’ όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Καβάλας,  τα τοπικά συμβούλια καλούν τη διοίκηση να δώσει λύση στην καθυστέρηση αλλά και στην άρνηση που όπως λένε υπάρχει για την καταβολή χρημάτων που δίδονται μέσω της Πάγιας Προκαταβολής για έκτακτες ανάγκες.

Οι πρόεδροι δείχνουν ως αιτία αυτής της εμπλοκής ορισμένους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Καβάλας που αρνούνται να εκταμιεύσουν τα χρήματα, ερμηνεύοντας διαφορετικά τη νομοθεσία.

 

Η επιοστολή – Δελτίο τύπου είναι η εξής:                                            

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Καβάλας, της Νέας Καρβάλης, του Χαλκερού, του Ζυγού, του Κρυονερίου, της Παλιάς Καβάλας, της Λυδίας, του Βουνοχωρίου – Λιμνιάς -Λυκοστόμου , του Δάτου – Μικροχωρίου – Πολυστύλου, του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων, των Φιλίππων, του Πολυνέρου και των Κορυφών   του Δήμου Καβάλας,  θέλουμε με το παρόν να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες του Δήμου Καβάλας, πως παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας, δυστυχώς ακόμη ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, ικανό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής  της τοπικής μας κοινωνίας, παραμένει αναξιοποίητο.

Πρόκειται για την Πάγια Προκαταβολή, έναν θεσμό που προβλέπεται στην Νομοθεσία μας εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον οποίο, για κάθε τοπική κοινότητα, ανάλογα με τον πληθυσμό της, διατίθεται από τον Δήμο ένα κονδύλιο, ώστε να το διαχειριστούν τα τοπικά συμβούλια, προκειμένου να επιλύσουν τρέχοντα προβλήματα και ανάγκες των κοινοτήτων τους.

Μέχρι και σήμερα όμως, παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια από την Πάγια Προκαταβολή, προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας, δεν έχουμε καταφέρει το θεμιτό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλετε κυρίως στην στάση των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, οι οποίοι ερμηνεύοντας με ιδιαίτερα περιοριστικό τρόπο τις σχετικές διατάξεις του Νόμου,  διαρκώς βρίσκουν προφάσεις και αρνούνται  να εγκρίνουν την πληρωμή εργασιών και παρεμβάσεων που γίνονται στις τοπικές κοινότητες, μέσω της Πάγιας Προκαταβολής.

Επειδή ήδη έχουν περάσει δέκα περίπου μήνες από τις τελευταίες εκλογές και δεν έγινε καμία απολύτως πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα οι κοινότητες μας ουσιαστικά να απαξιώνονται,  καλούμε την αιρετή Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να μεριμνήσει ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα της διαχείρισης και αξιοποίησης  της Πάγιας Προκαταβολής, διαφορετικά το συγκεκριμένο κονδύλιο θα παραμείνει τελικά αναξιοποίητο και θα χαθεί ακόμη μία ευκαιρία για την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Βρισκόμαστε στην διάθεση του Δημάρχου και επιθυμούμαι την καλύτερη δυνατή συνεργασία μαζί του, για την εξεύρεση λύσης στο χρόνιο αυτό πρόβλημα, προκειμένου τα χρήματα της Πάγιας Προκαταβολής να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, προς όφελος των συνδημοτών μας.

ΚΑΒΑΛΑ 23-7-2020                      

                                                         ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close