ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Επιστολή ΤΕΕ-ΑΜ με προτεινόμενα μέτρα προστασίας και στήριξης του τεχνικού κλάδου

banner

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν φυσική παρουσία και παρέπεμψε στη χρήση τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Ταυτόχρονα, κάλεσε όλους τους μηχανικούς, τις τεχνικές εταιρείες και το σύνολο του τεχνικού κόσμου να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπως αυτοί αναρτώνται επικαιροποιημένοι στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ και στο τηλέφωνο 1135, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες («Μένουμε σπίτι»).

Ο Τεχνικός κλάδος, οι κατασκευές, η λειτουργία των εργοταξίων, τα τεχνικά γραφεία και η καθημερινή επαγγελματική ενασχόληση των μηχανικών, προϋποθέτουν στην πλειονότητά τους την επαφή με πλήθος εργαζόμενων, με άμεση ή έμμεση σχέση με τα τεχνικά έργα και μελέτες.

Η τρέχουσα κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με τα γενικότερα μέτρα πρόληψης και προστασίας επιφέρουν σημαντικούς περιορισμούς και σε πολλές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε ουσιαστική αναστολή της άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού.

Στην ιδιαίτερα αυτή κρίσιμη συγκυρία, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας απέστειλε χθες επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας &  Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, με προτάσεις εφαρμογής μέτρων προστασίας και στήριξης του τεχνικού κλάδου.

Η επιστολή του ΤΕΕ-ΑΜ κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές των Νομών Καβάλας και Δράμας καθώς στο Κεντρικό και όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close