ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Επιτυχείς ενέργειες Γιάννη Πασχαλίδη για καταβολή βασικής & πρασινίσματος – ενημέρωση για αγροτικές συντάξεις

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους αγρότες της περιοχής μας ότι μετά από συνεχείς επαφές που είχε με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους λοιπούς αρμόδιους Οργανισμούς επετεύχθη να ολοκληρωθεί η καταβολή των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του 3% που αφορά τη βασική επιδότηση και του 5% στο πρασίνισμα εντός του τρέχοντος μηνός.

Επίσης, έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Κ.Υ.Δ.) για τυχόν διορθώσεις των ενδιαφερομένων κτηνοτρόφων.

Τέλος, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ που αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ο υπολογισμός του ποσού της προσωρινής σύνταξης γήρατος καθορίζεται στο 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος των 12 τελευταίων μηνών ασφάλισης που προηγούνται της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τις προσωρινές συντάξεις, ορίστηκε ότι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ θα εισπράττουν όλο το ποσό της προσωρινής σύνταξης, παρόλο που θα συνεχίζουν να ασκούν την αγροτική τους δραστηριότητα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει κατά γενικό κανόνα στους υποψήφιους συνταξιούχους. Να σημειωθεί ότι η προσωρινή σύνταξη για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ δεν μπορεί να υπολείπεται το ποσό της εθνικής σύνταξη, δηλαδή το ποσό των 384 €.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close