ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με Υπουργό Υγείας – 45 νοσηλευτές στο ΓΝ Καβάλας

Προς επίλυση πολλά ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, κατά τη διάρκεια της οποίας του εξέθεσε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας Καβάλας, Νέστου, Θάσου και Ελευθερούπολης.

Αρχικά, ο Βουλευτής εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ικανοποίηση δύο πάγιων αιτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για τα οποία συνεχώς ενδιαφερόταν ο Βουλευτής, δηλαδή την ίδρυση  Ογκολογικής Κλινικής καθώς και του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του Οργανισμού του Νοσοκομείου και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι το ΓΝ Καβάλας αντιμετωπίζει ζητήματα υποστελέχωσης τόσο ιατρών όσο και νοσηλευτών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι το σύνολο των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που έχει ζητηθεί από το Γ.Ν. Καβάλας πρόκειται να εγκριθεί, ενώ σε ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος το οποίο μεταφέρει συνεχώς ο Βουλευτής, ο Υπουργός του ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν ήδη 45 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών.

 Στη συνέχεια, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέστου λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρούς, της έλλειψης μικροβιολόγου, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη δημιουργίας έδρας του ΕΚΑΒ, δεδομένου ότι η διακομιδή ασθενών από το νησί της Θάσου πραγματοποιείται μέσω του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να εγκριθεί η δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ όπως επίσης και να στελεχωθεί από οδηγούς – διασώστες.

 Μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θάσου κυρίως λόγω της ύπαρξης πολλών κενών. Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής επανέλαβε το πάγιο αίτημά του για δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι 30  αιμοκαθαρόμενοι συμπολίτες του, μεταβαίνοντας καθημερινά στην Καβάλα αναγκαζόμενοι ακόμη και να μισθώσουν σπίτια στην πόλη της Καβάλας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο Υπουργός, γνωρίζοντας το πρόβλημα, λόγω των συνεχών παρεμβάσεων του Βουλευτή για το εν λόγω ζήτημα, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να εγκρίνει τη δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής τόνισε τη μεγάλη έλλειψη αγροτικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας του νησιού, με τον Υπουργό να απαντά πως θα εγκριθούν όλοι οι αγροτικοί ιατροί που ζητήθηκαν. Όσον αφορά δε το ζήτημα της έναρξης απασχόλησης του καρδιολόγου με μπλοκάκι, ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως πρόκειται εντός των ημερών το πρόβλημα να επιλυθεί. Άμεσα, επίσης, θα εκκινήσουν και τα έργα ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

 Αναφορικά με το Πολυδύναμο Ιατρείο της Παραλίας Οφρυνίου, ο Βουλευτής, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την κάλυψη της θέσης Ιατρού ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής είχε καταβάλει αδιάκοπες προσπάθειες, ζήτησε να προκηρυχθεί μία ακόμη θέση για ιατρό Γενικής Ιατρικής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα, κατανοώντας το πρόβλημα.

 Ο Βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, για τα οποία ο Υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν προσπάθειες για κάλυψη των κενών.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για την εποικοδομητικότατη συνάντηση, για το πραγματικό ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύει και κυρίως για την επίλυση πολλών εκ των προβλημάτων που συζήτησαν.

 Με εκτίμηση,

 Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close