ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ερώτηση Ελευθεριάδου: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου;

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρινού και για τους λόγους της καθυστέρηση που παρατηρείται, ζητά με ερώτησή της η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Τάνια Ελευθεριάδου. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα, έχει καταθέσει ερώτηση στις 16 Ιουνίου του 2020, στην οποία το αρμόδιο υπουργείο δεν απάντησε. Η κ. Ελευθεριάδου σημειώνει ότι περισσότεροι από 40 νεφροπαθείς της Θάσου αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα στο Γ.Ν. Καβάλας (αν δεν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το νησί).

Όπως τονίζει, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε διαβουλευτεί με την πρώην Διοίκηση του Γ.Ν. Καβάλας για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου ως αποκεντρωμένης δομής της Νεφρολογικής Κλινικής, με το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στην υπ’ αριθμ. 41/10- 12-18 (θέμα 5ο Ε.Η.Δ.) Συνεδρίασή να εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας.

Οι προϋποθέσεις αυτές καθορίστηκαν, τελικώς, στις 11/6/2019 μετά από μακρά προεργασία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 5/7/2019 και ανακοινώθηκε στις 9/7/2019 από τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Μέχρι σήμερα όμως, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης Κ.Υ. Πρίνου δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της;
  3. Έχει εγκριθεί η προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρικού και λοιπού απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία της Μονάδας;

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close