ΚοινωνικάΠολιτισμός

“Ευνεστία” Δήμου Νέστου

Σημαντικό έργο για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

banner

Δύο πολύ σημαντικές δράσεις

Δύο πολύ σημαντικές,  δράσεις ανέλαβε να υλοποιήσει το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ αλλά και η Πρόεδρος της κα Αργυρέλη Ελένη οι οποίες θα ανακουφίσουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.

 

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε από 1-3 Νοεμβρίου όπου η ΕΥΝΕΣΤΙΑ διένειμε σχολικά είδη στα Δημοτικά σχολεία του Χρυσοχωρίου, των Πηγών, του Ερατεινού, του Αγιάσματος αλλά και του 2ου Δημοτικού Χρυσούπολης όπου φοιτούν μαθητές ΡΟΜΑ. Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν σε όλα τα  Δημοτικά σχολεία  του Δήμου Νέστου ύστερα από σχετική επιστολή που εστάλη σε αυτά.
Η 2η δράση της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ ξεκίνησε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και αφορά την ίδρυση του «Κοινωνικού  Φροντιστηρίου» για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οικογενειών ευπαθών ομάδων του Δήμου.
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στον χώρο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης τις απογευματινές ώρες όπου εθελοντές εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί) διδάσκουν σε τμήματα προσφέροντας τις γνώσεις τους σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τμήματα συμπληρώνουν 15 παιδιά, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί της περιοχής μας είναι 7. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη τους προσφορά.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close