ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Ζητά από τον Ιερέα να ανακαλέσει τα όσα συκοφαντικά είπε σε βάρος του… ζητώντας Δημόσια Συγνώμη!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Με μια εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Εφημέριου της Εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης της Νέας Ηρακλείτσας Χριστόδουλου Αναγνωστόπουλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου και της δημοτικής παράταξης «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης, την οποία κοινοποιεί και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομο, ζητά από τον Ιερέα να ανακαλέσει τα όσα συκοφαντικά σε βάρος του και να του ζητήσει Δημόσια Συγνώμη.
Παράλληλα αναφέρει ότι, ο Ιερέας με τον από Άμβωνος λόγο του, εκθείασε τη στάση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη ο οποίος δήλωσε στήριξη στις πράξεις του…
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρει: «Είμαι μόνιμος κάτοικος Νέας Ηρακλείτσας, όπου διαμένω και δραστηριοποιούμαι εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι επίσης Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, καθώς όπως κι εσείς ο ίδιος αναφέρετε σε ανάρτησή σας, έχετε βαπτίσει τα δύο εγγόνια μου και θεωρούσα ότι έχουμε άριστες σχέσεις, μιας και ουδέποτε υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ μας.
Από το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021, ξεκίνησε από πλευράς σας έντονη λασπολογία εις βάρος μου, καθώς σας δημιουργήθηκε εσφαλμένα η εντύπωση ότι εγώ προέβην σε καταγγελία σε βάρος σας και για το λόγο αυτό δημιουργήσατε την εντύπωση ότι συλληφθήκατε για τις εργασίες που γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στην Νέα Ηρακλείτσα. Έτσι προχωρήσατε σε δηλώσεις αρχικά φωτογραφίζοντας εμένα και εν συνεχεία κατονομάζοντάς με.
Τα περιστατικά και η συμπεριφορά σας, η οποία περιλαμβάνει το αδίκημα της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, για τα οποία διαμαρτύρομαι είναι τα εξής:
Την 18η Μαρτίου 2021, προβήκατε σε μία δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), στην οποία με κατονομάζετε και με κατηγορείτε ότι προέβην σε καταγγελία εις βάρος σας, ώστε να προβεί το Δασαρχείο Καβάλας σε αυτοψία και διερεύνηση τυχόν παραβάσεων στον χώρο. Ισχυρίζεστε ότι εγώ έκανα την καταγγελία, ενώ γνωρίζετε κι εσείς ο ίδιος ότι η καταγγελία έγινε από τρίτο άτομο και ουδεμία σχέση έχω με αυτή. Κι ενώ λοιπόν γνωρίζετε την αλήθεια, παρόλα αυτά επιλέξατε να συνεχίσετε να με δυσφημείτε και να με συκοφαντείτε στον κόσμο της Νέας Ηρακλείτσας, προκειμένου να με βλάψετε και να σπιλώσετε το όνομα, την τιμή και την υπόληψή μου σε ανθρώπους με τους οποίους συγχρωτίζομαι καθημερινά.
Και αφού αναρτήσατε τη δημοσίευση αυτή, την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χαιρετισμών, συνεχίσατε τις κατηγορίες στο πρόσωπό μου με χυδαίο υβρεολόγιο. Αυτή τη φορά από τα μεγάφωνα της εκκλησίας που ακούγονταν σε όλη την περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, τα οποία εσκεμμένα αφήσατε ανοιχτά, όπως αναφέρετε ο ίδιος, ώστε να ακουστούν οι κατηγορίες και οι χαρακτηρισμοί, αποκαλώντας με «άθλιο υποκείμενο», υπονοώντας ότι δεν αξίζω να με αποκαλεί κάποιος «κύριο» και πως διακρίνομαι για «έλλειψη ανδρισμού», επειδή δεν παραδέχομαι κάτι που πολύ απλά δεν έκανα και συνεπώς δεν έχω λόγο να παραδεχτώ. Συνεχίσατε, αναφερόμενος και πάλι προς το πρόσωπό μου χαρακτηρίζοντας τις πράξεις και τα λόγια μου με εκφράσεις όπως «αμαρτίες», «εγκλήματα», «ψέματα» όπως επίσης τονίσατε ότι «εμείς είμαστε περισσότερο Χριστιανοί από εκείνον» θίγοντας και προσβάλλοντας την θρησκευτική μου υπόληψη και πίστη, ως Ιερέας της εκκλησίας του χωριού μου. Παράλληλα εκθειάσατε τη στάση του Δημάρχου Παγγαίου κυρίου Αναστασιάδη και του Αντιδημάρχου κυρίου Πριονίδη, οι οποίοι κατά τα λεγόμενά σας πάντα δήλωσαν τη στήριξή τους στις πράξεις σας, παρόλο που και πάλι γνωρίζατε ότι δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για την καταγγελία που έγινε σε βάρος σας. Δυστυχώς μπήκατε σε διαδικασία να κάνετε «μικροπολιτική» , πράγμα το οποίο δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στη θέση σας ως εφημέριου. Φυσικά είναι δικαίωμά σας να ψηφίζετε και να στηρίζετε όποιον επιθυμείτε, όμως λόγω της θέσης σας καλό είναι να αποφεύγετε τη δημοσιοποίηση των επιλογών σας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι η δική μου εμπλοκή στην υπόθεση είναι μία παρέμβαση που έκανα, όπως είχα υποχρέωση ως Δημοτικός Σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου την 17η Μαρτίου 2021, όπου απηύθυνα ερώτημα στον κύριο Δήμαρχο που αφορούσε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, σχετικά με το ποιός σας έδωσε την άδεια και κατά πόσο αυτές οι εργασίες είναι νόμιμες. Βέβαια ποτέ δεν έλαβα απάντηση και ουσιαστικές εξηγήσεις από τον κύριο Δήμαρχο.
Σέβομαι απόλυτα το πρόσωπό σας και τον ρόλο σας στην κοινωνία της Νέας Ηρακλείτσας, το γεγονός όμως ότι είστε Ιερέας δεν σας δίνει το δικαίωμα να παρανομείτε και η Δημοτική Αρχή να «κάνει τα στραβά μάτια». Και παρόλο που ο κύριος Δήμαρχος επιλέγει να σιωπά εν γνώσει του και για την «είσπραξη» του πολιτικού οφέλους, προκειμένου προφανώς να εξασφαλίσει ψήφους από την κοινωνία της Νέας Ηρακλείτσας, εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης οφείλω να θέσω τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς μου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Και η εμπλοκή μου τελειώνει εδώ. Ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος σας, καθώς σέβομαι τόσο τη θέση σας όσο και τις προσωπικές σχέσεις που έχουμε. Ουδέποτε ήμουν αντίθετος στο να γίνουν εργασίες ανάπλασης στο χώρο γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση νομίμων διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαφυλάσσοντας ως κόρην οφθαλμού τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της περιοχής. Θέλω να αναφερθώ και στα ανυπόστατα σχόλιά σας περί μεταφοράς του Δημοτικού σχολείου, για το οποίο τονίζω ότι ήμουν υπέρμαχος στο να παραμείνει το Δημοτικό σχολείο στην Νέα Ηρακλείτσα και έδωσα μεγάλο αγώνα για αυτόν τον σκοπό.
Η επίθεση και η δυσφήμηση στο πρόσωπό μου, σκοπό έχει τον διασυρμό και την κατασυκοφάντησή μου τόσο στη μικρή κοινωνία της Νέας Ηρακλείτσας, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Παγγαίου. Στόχο έχει τη σπίλωση του ονόματός μου σε προσωπικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς είμαι πρόσωπο με ενεργό πολιτική δράση από το 1990, εδώ και 31 χρόνια, στηρίζοντας πάντα το καλό του τόπου μας, μακριά από μικροσυμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς να έχω δώσει δικαιώματα ούτε να έχω προκαλέσει ποτέ με τις πράξεις μου και τη συμπεριφορά μου.
Επειδή έχετε διαπράξει τα αδικήματα της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, χωρίς να υπάρξει κάποια πρόκληση από εμένα.
Επειδή παρά το γεγονός ότι έχει θιγεί η αξιοπρέπεια και η υπόληψη μου και της οικογενείας μου, η οποία έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από αυτή την ιστορία, προς το παρόν, δεν επιθυμώ να καταθέσω μήνυση εις βάρος σας, τόσο λόγω της θέσης σας όσο και λόγω της καλής σχέσης που είχαμε μέχρι πρότινος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για την παράνομη συμπεριφορά σας.
Σας ΚΑΛΩ να ανακαλέσετε τα ανωτέρω λεγόμενα σας μέσω του άμβωνα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να αποσύρετε τις δυσφημιστικές για εμένα δημοσιεύσεις σας και να ζητήσετε δημόσια συγνώμη, για ηθικούς λόγους.
Σας ΔΗΛΩΝΩ ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα και να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσω την προσωπικότητά μου, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη εμού και της οικογενείας μου.

Νέα Ηρακλείτσα, 26 Μαρτίου 2021
Ο εξωδίκως δηλών
Δημήτριος ΜπαταλογιάννηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close