ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Γιάννης Πασχαλίδης- Ενημέρωση σχετικά με τη νέα ΚΑΠ-Απαλλαγή αγροτών μας από την ειδική εισφορά αλληλέγγυης

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σχετικά με τις εξελίξεις της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά και εξασφάλισε μέσω της νέας ΚΑΠ, πόρους 19,36 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα στους πόρους αυτούς προστέθηκαν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και πόροι από το νέο ΕΣΠΑ.
Στόχοι της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που αποσκοπεί στην ενίσχυση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού γεωργικού τομέα, είναι:
-Η εξασφάλιση δίκαιου εισοδήματος για τους γεωργούς.
-Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα με την προώθηση της γνώσης, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές.
-Η εξισορρόπηση της ισχύος στην αλυσίδα τροφίμων και η προστασία της υγείας και της ποιότητας των τροφίμων.
-Η δράση για την κλιματική αλλαγή και γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος με διατήρηση των τοπίων και της βιοποικιλότητας.
-Η ενθάρρυνση της ανανέωσης των γενεών και η τόνωση των αγροτικών περιοχών.
Η Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο για την νέα ΚΑΠ, το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αξιολόγηση και έγκριση έως την 1η Ιανουαρίου 2022 και κάθε χρόνο θα υποβάλλεται έκθεση επιδόσεων στην οποία θα καταδεικνύεται η πρόοδος προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Στο πλαίσιο αυτό:
-Η οικονομική ενίσχυση μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων θα αυξηθεί κατά 190 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέσω της αναδιανεμητικής ενίσχυσης.
-Παράλληλα, στηρίζονται οι νέοι παραγωγοί, καθώς οι πόροι που διατίθενται για τις ανάγκες τους αυξάνονται στο 3% του εθνικού φακέλου.
-Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, η Ελλάδα θα διαθέσει 440 εκατομμύρια ετησίως σε οικολογικά προγράμματα.
Έτσι, με τη νέα ΚΑΠ πρόκειται να δοθούν σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας πραγματικά να γίνει τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας.
Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε την απαλλαγή για το φορολογικό έτος 2021 των εισοδημάτων που αποκτώνται από αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που εισπράττονται το φορολογικό έτος 2021 αλλά ανάγονται στο φορολογικό έτος 2020 από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 33 του ν. 4772/2021).
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4799/2021 απαλλάσσονται από την επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και για το φορολογικό έτος 2021 τα εισοδήματα που προβλέπονται στο άρθρο αυτό, με εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις.
Η Κυβέρνηση, με τις ανωτέρω αποφάσεις της περί απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενισχύει εμπράκτως για μία ακόμη φορά τους αγρότες μας που έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close