ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Η Π.Ε Καβάλας πιέζει για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους λόγω των πλημμυρών του 2018 στο Δήμο Νέστου

banner
Μετά από συνεχή επικοινωνία και οχλήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη με την Γενική Δνση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ενημερώθηκε ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία των εκτιμήσεων και θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς και εμπορεύματα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και βιοτεχνικών μονάδων λόγω των πλημμυρών που εκδηλώθηκαν στις 27 και 28 Ιουνίου του 2018 στις περιοχές του Δήμου Νέστου της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερεάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: Δυνάμει της με αριθμ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ – ΚΕ /10489/ΠΕ/Α325/12-2-2020 Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, και Υποδομών – Μεταφορών, καθορίστηκε η οριοθέτηση των περιοχών και η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από 27-28 Ιουνίου 2018, σε περιοχές του Δήμου Νέστου. Αμέσως η Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, που ορίστηκε με απόφαση μου, ολοκλήρωσε, κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, στις 22/12/2020 και απέστειλε τις καταστάσεις με τους δικαιούχους στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ώστε εν συνεχεία να επεξεργαστούν και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Ένα χρόνιο και εύλογο αίτημα βαίνει προς το τέλος του.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close