ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Η θέση της διοίκησης του δήμου Καβάλας για την συντήρηση των στάσεων των Αστικών Λεωφορείων στην πόλη

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δήμου Καβάλας

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με το ποιος έχει υποχρέωση για τη συντήρηση των στάσεων των Αστικών Λεωφορείων στην πόλη της Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας ανακοινώνει τα εξής:

Σύμφωνα με το νόμο 2963/01 στο άρθρο 15, αναφέρει ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς έχουν την υποχρέωση να διατηρούν σε καλή κατάσταση τα στέγαστρα αναμονής επιβατών και να τοποθετούν πινακίδες στάσεων. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, ζήτησε γνωμοδότηση, από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, σύμφωνα με την οποία ο συγκοινωνιακός φορέας έχει τη υποχρέωση της συντήρησης των στάσεων των αστικών λεωφορείων, ενώ ο Δήμος έχει τη δυνατότητα της συντήρησής του. Αυτό σημαίνει, ότι ο Δήμος και πάλι θα βοηθήσει στο ζήτημα αυτό το ΚΤΕΛ Αστικών εφ’ όσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε ό,τι αφορά, τις 25 στάσεις του κέντρου της πόλης, αυτές τις ανέθεσε ο Δήμος Καβάλας, μετά από διαγωνισμό, σε διαφημιστική εταιρεία, η οποία έχει συγκεκριμένη σύμβαση για τη διαφημιστική εκμετάλλευση των στάσεων αυτών, με τη ρητή υποχρέωση να μεριμνά και για τη συντήρησή τους.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, το ΚΤΕΛ Αστικών, αυτό μόνο, έχει την ευθύνη της συντήρησης των στάσεων πέρα των 25, που είναι στην ευθύνη της διαφημιστικής εταιρείας. Μετά τη λήξη της σύμβασης με τη διαφημιστική εταιρεία, ο Δήμος, είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ, για το ποιος θα έχει στο εξής την ευθύνη και την εκμετάλλευση και αυτών των στάσεων.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close