ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ηλίας Καλανταρίδης για την καταγγελία περί ελλείματος στο ταμείο του δήμου Καβάλας :
« Να ζητήσουν συγνώμη για όσα μας κατηγόρησαν και αποδείχθηκαν ότι δεν είναι αλήθεια»

 

Με το θέμα της ανώνυμης καταγγελίας προς τον εισαγγελέα Καβάλας για έλλειμα στο ταμείο του δήμου Καβάλας ασχολήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με την παρουσία του προϊσταμένου της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, Χατζηγιάννη Θωμά,  αλλά και την τοποθέτηση του αντιδημάρχου του δήμου Καβάλας, Ηλία Καλανταρίδη, που έδειξε  ως υπευθύνους  γι’ αυτή την εξέλιξη που οδήγησε το δήμο Καβάλας σε  έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας, ένα άρθρο μιας τοπικής εφημερίδας αλλά και τον αρχηγό της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλο ο οποίος όπως είπε υιοθέτησε και αναπαρήγαγε ένα ψευδές δημοσίευμα.

Ο προϊστάμενος της ταμειακής υπηρεσίας, Χατζηγιάννης Θωμάς,  είπε ότι μετά από 34 χρόνια πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το γεγονός, χαρακτηρίζοντας λυπηρό το γεγονός παρέμβασης του εισαγγελέα για τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν αρνήθηκαν ποτέ να δώσουν οικονομικά στοιχεία σε δημοτικούς συμβούλους. Κάτι που όπως είπε δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση.

« Εμείς ως υπηρεσιακοί παράγοντες δεν εμπλεκόμαστε σε πολιτικά παιχνίδια αλλά μας λυπεί το γεγονός της ανώνυμης καταγγελίας» είπε κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησης του ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών θεμάτων του δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

«Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και δεν θα περιοριστώ όπως έκανε ο υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου Καβάλας.

Δεν υπάρχει μόνο ανώνυμη καταγγελία αλλά υπάρχουν και επώνυμες τοποθετήσεις, επώνυμα δελτία τύπου και επώνυμες δημοσιεύσεις οι οποίες μιλούσανε για έλλειμα στο ταμείο του δήμου. Έχουν ονοματεπώνυμο και για να μην το κάνω κι εγώ ανωνύμως, θα αναφερθώ στα δελτία τύπου του κου Παπαδόπουλου, ο οποίος δυστυχώς απουσιάζει από εδώ.

Σύμφωνα με τον κο Παπαδόπουλο, μετά από ένα δημοσίευμα σε μια ημερήσια εφημερίδα της πόλης μας εκδόθηκε από την παράταξη του ένα δελτίο τύπου στο οποίο αναρωτιόταν για το τι γίνεται με τα οικονομικά του δήμου Καβάλας. Ρωτούσε εάν υπήρχε έλλειμα και ζητούσε απαντήσεις. Ταυτόχρονα απεστάλει ένα ερώτημα από την παράταξη «Ο Τόπος Της Ζωής Μας» προς τον δήμο Καβάλας στο οποίο απάντησα με όλα τα στοιχεία που υπήρχαν.»

Συνεχίζοντας ο Ηλίας Καλανταρίδης  είπε ότι παρά το ότι δόθηκαν προς τον κο Παπαδόπουλο όλα τα στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν από την παράταξη του, δυστυχώς ο ίδιος όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις δηλώσεις του αλλά συνέχισε να λέει όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν τα ίδια πράγματα στις ομιλίες και στις συναντήσεις του.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης είπε ότι ο δήμος Καβάλας έχει απαντήσει σε ότι του ζητήθηκε από τον εισαγγελέα και θα αποσταλεί και το πόρισμα των ελεγκτών.

«Νομίζω δεν έχει τίποτα άλλο να κάνουμε και θα πρέπει με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κος Παπαδόπουλος, με τον ίδιο τρόπο που υιοθέτησε τα δημοσιεύματα, να ανασκευάσει και να ζητήσει επισήμως συγνώμη από τους υπαλλήλους του δήμου Καβάλας» είπε ο Ηλίας Καλανταρίδης ο οποίος κλείνοντας ζήτησε να ανασκευάσει και το έντυπο το οποίο έκανε το δημοσίευμα και αποδείχθηκε αναληθές.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close