Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΑθλητικάΠολιτικήΣημαντικά

Ίσως… η τελευταία ευκαιρία για το κλειστό γυμναστήριο Αμυγδαλεώνα.
Κρίσιμη περίοδος για την δημοπράτηση του έργου αρχικού προϋπολογισμού 730.000 ευρώ

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Πρόκειται για το έργο, ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα, με σημαντικές επεμβάσεις, που θα το καταστήσουν σύγχρονο και λειτουργικό.

 

Οι παρεμβάσεις που προτάθηκαν, μεταξύ άλλων είναι, η αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με σύγχρονα συνθετικά κουφώματα, την τοποθέτηση θερμομονωτικών πάνελ, για την πλαγιοκάλυψη στις τέσσερις όψεις του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως και στην οροφή του, καθώς και την θερμομόνωση και των άλλων κτιρίων (αποδυτηρίων- αίθουσα γυμναστικής). Επίσης, θα γίνει τοποθέτηση εσωτερικών περσίδων στους φεγγίτες του κυρίως Κλειστού Γυμναστηρίου και η αντικατάσταση με μεταλλικές, των εξωτερικών θυρών.

 

Η έγκριση της χρηματοδότησης ανακοινώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Καβάλας και την συγκεκριμένη περίοδο η διοίκηση του ΑΟΑ αναμένει τις εξελίξεις προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση του έργου που αναμένεται μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι διαδικασίες προχωρούν χωρίς κανένα πρόβλημα και το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας για τη νέα χρονιά.

Οι άνθρωποι του ΑΟΑ έχουν συχνή επαφή με μέλη της διοίκησης του δήμου Καβάλας, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη συνάντηση, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι και θεωρούν ότι έργο θα γίνει, ωστόσο είναι λογικό να ανησυχούν στο σύλλογο του ΑΟΑ διότι δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι η προηγούμενη υπόσχεση για παρέμβαση στο γήπεδο απέτυχε, με διακοπή των εργασιών σε ένα έργο που δημοπρατήθηκε αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε!

Το θέμα της άδειας του γηπέδου έχει προχωρήσει και σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας έχει εξασφαλιστεί.

Το γηπεδικό πρόβλημα είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τον σύλλογο του ΑΟΑ αλλά και αρκετούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μοναδικό οργανωμένο κλειστό γήπεδο στον πρώην δήμο Φιλίππων που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή πάνω από 100 κορίτσια που ασχολούνται με το βόλεϊ.  Το συγκεκριμένο γήπεδο φιλοξενεί και συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας τον μοναδικό στεγασμένο αθλητικό χώρο, εξυπηρετώντας πάνω από 10.000 κατοίκους.

Το κλειστό γυμναστήριο Κρηνίδων ανήκει στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων και δεν υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά και οι προδιαγραφές να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για άθληση. Πέρα όμως από αυτό, τα προβλήματα που παρουσιάζει είναι πολλά και τα τμήματα του ΑΟΑ που χρησιμοποιούν βοηθητικά τον συγκεκριμένο χώρο, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα όργανα, πρόβλημα θέρμανσης αλλά και εισροή νερών, είναι μερικά από τα θέματα που πρέπει να λυθούν.

Το έργο που αφορά το κλειστό γυμναστήριο Αμυγδαλεώνα αποτελεί την τελευταία και μεγάλη ευκαιρία της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Φιλίππων να αποκτήσει έναν αξιοπρεπή στεγασμένο αθλητικό χώρο για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων παιδιών.

Ο σημερινός δήμαρχος, σε επίσκεψη που έγινε προεκλογικά υποσχέθηκε να δώσει λύσεις, επενδύοντας στον συγκεκριμένο χώρο.

Το πρώτο και σημαντικό βήμα έγινε από την προηγούμενη διοίκηση και απομένει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα από τη σημερινή.

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close