Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Καπνομάγαζο Αμυγδαλεώνα:
Υπογραφή σύμβασης του έργου αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα
(ρεπορτάζ και φωτογραφίες)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Στο καπνομάγαζο Αμυγδαλεώνα, σήμερα 8 Ιουνίου 2021,  υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που αφορά το έργο αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα.

Ένα έργο που  ξεκινά μέσα στο φετινό καλοκαίρι  και θα ολοκληρωθεί , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε δύο χρόνια.

Το έργο θα εκτελέσει η εταιρεία  ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Μεταξά που κατάγεται από τη Λυδία. (  Έλαβε μέρος στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ και μετά την έκπτωση που δόθηκε το κόστος κατασκευής «έπεσε» στα  1.632.000 ευρώ.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη ΔΕΥΑΚ και η χρηματοδότηση του έργου ήρθε από την ένταξη του στο ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στην υπογραφή της σύμβασης και της επίσημης πλέον ανακοίνωσης έναρξης του έργου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρόνης Απόστολος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑΚ  Άγγελος  Λογκάρης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης, ο σημερινός  πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Μανώλης Κεκρίδης  ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Φιλίππων και πρώην κοινοτάρχης Αμυγδαλεώνα Παύλος Ιωσηφίδης και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Μάρκος Ζεϊτίδης.

Τι είπαν…

Το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όσους προηγήθηκαν και εργάστηκαν γι’ αυτό το έργο.

Όπως είπε, η προετοιμασία του έργου ξεκινά το 2014 όταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ήταν ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, ο οποίος μέσω απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ αναθέτει τη σύνταξη της  μελέτης  η οποία συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα και το 2018 επί προεδρίας του Χαράλαμπου Κουφατζή υποβάλλεται στην Περιφέρεια  για χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ.

Το 2019 η Περιφέρεια εντάσσει το έργο στο ΕΣΠΑ για να φτάσουμε σήμερα στη στιγμή που ο ανάδοχος εργολάβος υπογράφει την σύμβαση και ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών.

Ο δήμαρχος Καβάλας ευχαρίστησε όλους του τοπικούς  παράγοντες του Αμυγδαλεώνα, ξεκινώντας από τον σημερινό πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και συνεχίζοντας με τον Χρήστο Τσοχαταρίδη, τον Παύλο Ιωσηφίδη και τον Μανώλη Κεκρίδη.

Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη  Κώστα Αντωνιάδη. Το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΚ και τον σημερινό διευθυντή Άγγελο Λογκάρη.

Όπως είπε ο Θόδωρος Μουριάδης, πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας που ουσιαστικά εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει όλο το δίκτυο ύδρευσης .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης αφού και αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αναφέρθηκε στην αγαστή, όπως είπε, συνεργασία του δήμου Καβάλας με την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Επίσης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που λύνει το μεικτό σύστημα άρδευσης και ύδρευσης που υπήρχε μέχρι τώρα στον Αμυγδαλεώνα και οδηγούσε σε συχνές διακοπές νερού στα νοικοκυριά της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Χρόνης Απόστολος μίλησε για τους δύο λόγους που όπως είπε είναι σημαντική η σημερινή υπογραφή.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι με την ολοκλήρωση του έργου σταματά το παλιό ενιαίο μεικτό δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης και ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα 2χλμ αγωγού αφορούν την υδροδότηση της περιοχής από τις πηγές Κεφαλαρίου, και ουσιαστικά υπάρχει η πρώτη χρηματοδότηση του ΤΑΡ με 208.000 ευρώ .

Όπως είπε ο Χρόνης Απόστολος, η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη του έργου υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου με τη συμμετοχή του ΤΑΡ, όπως είχε υποσχεθεί.

Προανήγγειλε επίσης τα έργα που αφορούν αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης  σε Κρηνίδες, Ζυγός, Πολύστυλο και Δάτο.

Στο τέλος το λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο, Αλέξανδρος Μεταξάς ο οποίος κατάγεται από τη Λυδία και συμμετείχε στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής του λέγοντας ότι είναι και μια ευκαιρία για τον ίδιο να συμβάλει κι αυτός για τον τόπο του.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close