ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Κατά πλειοψηφία: Απόφαση μετατροπής του πεζόδρομου Κρηνίδων σε δρόμο ήπιας Κυκλοφορίας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε τη μετατροπή του πεζόδρομου Κρηνίδων, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου Κρηνίδων, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

 

 

Για «σολομώντεια λύση» έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, κα Δρακονάκη, και ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του δήμου Καβάλας, κος Αγελαράκης.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη παραδέχτηκε ότι δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τη μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο διότι έπρεπε να προηγηθεί η αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Σύμφωνα με την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας ο πεζόδρομος μπορεί να μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας χωρίς να υπάρξει κανένας κίνδυνος επιβολής προστίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νομικός εκπρόσωπος του δήμου Καβάλας που υποστήριξε ότι η μετατροπή του πεζόδρομου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αποτελεί πράγματι μια «σολομώντεια λύση» και εξασφαλίζει το δήμο Καβάλας από την πιθανότητα να υποστεί κυρώσεις.

Η απόφαση για μετατροπή του πεζόδρομου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (μονής κατεύθυνσης) πάρθηκε κατά πλειοψηφία ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν θα πρέπει να προηγηθεί εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για αυτή την αλλαγή.

 

 

Ανέστης Τσουρουκίδης: Να μείνει ως έχει ο πεζόδρομος

 

Την απορία του για την απόφαση της διοίκησης εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, ο οποίος όπως είπε έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των κατοίκων (χώρος παρκαρίσματος κατοίκων, χώρος φορτοεκφόρτωσης κλπ) και έχει προηγηθεί συζήτηση με την ομάδα των πολιτών που ζήτησαν ορισμένες διευκολύνσεις.

«Ο δήμος Καβάλας έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των πολιτών για την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου» είπε ο Ανέστης Τσουρουκίδης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του πεζόδρομου, λέγοντας ότι η συνύπαρξη πεζών και οδηγών δεν είναι δυνατή κι ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Η πρόταση του ήταν να παραμείνει πεζόδρομος μέχρι την λήψη απόφασης από την περιφέρεια (εκκρεμεί η γνωμοδότηση της αποκεντρωμένης για τις καταγγελίες των οκτώ κατοίκων ) ενώ ανέφερε ότι βάση της μελέτης και της υποχρέωσης που προκύπτει από την ευρωπαϊκή ένωση  πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος για 5 έτη για να μην υπάρξει νέα καταγγελία που θα φέρει σε δύσκολη θέση το δήμο Καβάλας και πιθανόν να τον οδηγήσει στην επιβολή προστίμου από την ευρωπαϊκή ένωση.

 

 

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης διαφώνησε επίσης με την απόφαση για εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη μετατροπή του πεζόδρομου σε ήπιας κυκλοφορίας, μιας και όπως είπε, έχει πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη μελέτη κατά τη διάρκεια εκπόνησης της αρχικής μελέτης ανάπλασης και άρα δεν χρειάζεται.

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης ζήτησε να μην προχωρήσει ο δήμος Καβάλας σε τροποποίηση του πεζοδρόμου αλλά και σε καμία ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Ανέστη Τσουρουκίδη, ο πεζόδρομος πρέπει να προστατευτεί καθώς καταστρέφεται καθημερινά από βανδάλους, όπως είπε. Ζήτησε να επισκευαστούν όλες οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις οι οποίες υπάρχουν από την κατασκευή του και δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του. Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν κι άλλες συλλογικές δράσεις στις οποίες ο δήμος  πρέπει να συμμετέχει ώστε να δοθεί ζωή σ’ κείνο το σημείο, το οποίο κάποιοι το υποστηρίζουν και δεν το έχουν κάνει πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα τους.

Κλείνοντας ο κος Τσουρουκίδης είπε ότι υπάρχουν 8 κάτοικοι που δεν θέλουν τον πεζόδρομο αλλά υπάρχουν και άλλοι 3665 κάτοικοι στις Κρηνίδες που δεν εκφράστηκαν.  Η διοίκηση πρέπει να εκπαιδεύσει τους πολίτες ώστε να δρούνε με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. « Ήταν ένα καινούργιο έργο και πάντα σε κάθε τι νέο υπάρχουν αντιδράσεις. Χρυσάφι να βάζαμε εκεί θα υπήρχαν διαμαρτυρίες. Δυστυχώς η κατασκευή του πεζόδρομου συνέπεσε  με την οικονομική κρίση, στην οποία όπως είπε οφείλεται το γεγονός ότι υπάρχουν κλειστά καταστήματα.» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close