ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Καταγγελία για τους διανομείς που εργάζονται στα καταστήματα του επισιτισμού

Πορεία διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Θάσου

banner
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Απριλίου τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Θάσου διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες συνθήκες εργασίας τους. Με αφετηρία την κεντρική πλατεία προχώρησαν προς τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας Καβάλας και της υπηρεσίας Υγιεινής και Ασφάλειας όπου απαίτησαν, μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, οι υπηρεσίες τους να παρέμβουν και να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος μετρά περισσότερους από 10 νεκρούς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ αμέτρητα είναι τα ατυχήματα κατά τη διάρκεια εργασίας με περιστατικά και στην πόλη μας.

Τα μέλη του Συνδικάτου προχώρησαν στην κατάθεση του παρακάτω υπομνήματος τονίζοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου και διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους :

 1. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους είναι ασφαλισμένοι για λιγότερες ώρες και μέρες από αυτές που πραγματικά εργάζονται.
 2. Δεν διατίθεται σε κανέναν συνάδελφο μηχανάκι και είδη ατομικής προστασίας από τα καταστήματα που εργάζονται.
 3. Σχεδόν κανένα κατάστημα δεν πληρώνει επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας καθώς επίσης δεν δίνει τις μέρες αδείας που δικαιούνται.
 4. Δεν πληρώνονται την προσαύξηση εργασίας σε μη εργάσιμη μέρα (αργίες), νυχτερινή απασχόληση.
 5. Η εντατικοποίηση της εργασίας σε συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες και την έλλειψη ειδών προσωπικής ασφάλειας έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα στον κλάδο ακόμη και θανατηφόρα.
 6. Αναγκάζονται να συντηρούν το μηχανάκι στο βαθμό που το επιτρέπουν τα λιγοστά εισοδήματα τους με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος.

Ζητάμε από τις υπηρεσίες σας:

 1. Να κάνετε άμεσα και μόνιμα ελέγχους στα καταστήματα που ούτως η άλλως γνωρίζεται ότι απασχολούν διανομείς, ώστε να επιβάλλεται τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουνε μείνει.
 2. Να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας ώστε να σταματήσει να χύνεται αίμα νέων ανθρώπων στην άσφαλτο προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους τα αφεντικά.

Διεκδικούμε:

 • Κατώτατο μισθό τα 751 με αυξήσεις ανάλογα την ειδικότητα και την προϋπηρεσία.
 • 7ωρο 5ημερο με 2 συνεχόμενα ρεπό.
 • Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
 • Επαναφορά και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών
 • Πλήρη κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού από την επιχείρηση τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
 • Συγκεκριμένα για τους διανομείς, απαγόρευση της δουλειάς σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και ορισμό μέγιστης χιλιομετρικής απόστασης της διανομής.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close