ΟικονομίαΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Καβάλα: “Κόντρα” για τα τραπεζοκαθίσματα…

Ανάμεσα στην διοίκηση του Δήμου και τους καταστηματάρχες

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

“Όλοι ενημερώθηκαν εγκαίρως και εγγράφως”, η θέση της αντιδημάρχου των Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρίας Φρατζεσκάκη.

 

Πολλά είναι τα παραπονα τον τελευταίο καιρό από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με την ανανέωση των αδειών των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Δημοτική Αστυνομία.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, καθώς πολλοί καταστηματάρχες εξέφρασαν τα παράπονα τους σε δημοτικούς συμβούλους. Το μεγαλύτερο παράπονο από την πλευρά των καταστηματαρχών έγκειται, όπως υποστηρίζουν, στο ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, η οποία μπορεί να έχει τυπικά το δίκιο με το μέρος της, αλλά ίσως θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία επί του θέματος.

 

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαρία Φρατζεσκάκη, σε δηλώσεις της τόνισε οι άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα του 2017, έπρεπε να βγουν μέσα στον Νοέμβριο του 2016. “Η Δημοτική Αστυνομία βγήκε για έλεγχο μετά τον Μάιο του 2017. Αφήσαμε εσκεμμένα αυτό το χρονικό περιθώριο των 4-5 μηνών, προκειμένου να τους δώσουμε λίγο χρόνο για να πληρώσουν τις άδειες. Εκτός αυτού, όλοι είχαν ενημερωθεί γραπτώς ότι έπρεπε να βγάλουν τις νέες άδειες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ήρθαν στην ώρα τους και πλήρωσαν για την έκδοση των νέων αδειών. Πράγματι, τον Αύγουστο του 2017 τα συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας βγήκαν στην αγορά και επέβαλαν κάποια πρόστιμα”, τόνισε η κα Φρατζεσκάκη.

 

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το νέο Νόμο, όποιος δεν διαθέτει άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα, τότε εκτός από το πρόστιμο θα πρέπει να γίνεται κατάσχεση και των τραπεζοκαθισμάτων. “Παρ’όλα αυτά εμείς ως δημοτική αρχή δεν προχωρήσαμε σε αυτό το μέτρο και περιοριστήκαμε μόνο στην επιβολή των προστίμων”, σημείωσε. Τέλος, υποστήριξε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και το Επιμελητήριο Καβάλας.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close