Photo-Synthesis

ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

ΚΚΕ Καβάλας: Περί Self-test και Self-service

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εδώ κι ένα χρόνο βιώνουμε όλοι μας τις συνέπειες της πανδημίας. Συνέπειες που η «σεβαστή μας κυβέρνηση» φρόντισε να πολλαπλασιάσει με την έλλειψη μέτρων στην κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία με ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, κρεβατιών ΜΕΘ, σύμφωνα με τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες και όχι με δήθεν ευημερούντες αριθμούς και μπακαλίστικη αριθμητική.

Σοβαρό επιβραδυντικό ρόλο  σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση έπαιξε η παντελής έλλειψη, στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργία, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) δηλ. τα Κέντρα Υγείας, τα Πολυιατρεία, στα κεφαλοχώρια και τα ιατρεία στα απομακρυσμένα χωριά.

Αντί αυτών των μέτρων, που ζητούσε επίμονα και με κινητοποιήσεις, όλη η ιατρική- υγειονομική  κοινότητα, εντέχνως η κυβέρνηση φρόντισε να ρίξει το βάρος της πανδημίας στο λαό, με την περιβόητη ατομική ευθύνη. Τον Απρίλη- Μάη του 2020 έφταιγαν οι ηλικιωμένοι που έβγαιναν και κάθονταν στα παγκάκια, μετά το Σεπτέμβρη του 2020 έφταιγε η νεολαία που κάθονταν στις πλατείες . Όλοι έφταιγαν  εκτός από την κυβέρνηση που δεν ήθελε συνειδητά να θωρακίσει το σύστημα υγείας, δεν ήθελε συνειδητά να επιβάλει τα  ταχτικά – ομαδικά τεστ σε χώρους δουλειάς, με ευθύνη  και έξοδα της εργοδοσίας, δεν ήθελε συνειδητά να αποσυμφορήσει  τα ΜΜΜ, που άνοιξε όμως συνειδητά, όπως είδαμε και με τον τρόπο που είδαμε, τον τουρισμό το καλοκαίρι, για να «διευκολύνει» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Και τώρα έρχεται να ρίξει και πάλι στους πολίτες την ευθύνη, ανακοινώνοντας τα  SELF- TEST,αντί να στελεχώσει και να λειτουργήσει την Π.Φ.Υ. , όπου εκεί θα μπορούσαν να γίνονται ασφαλή τεστ, να καταγράφονται τα αποτελέσματα και να δίνονται οι κατάλληλες επιστημονικές οδηγίες.

Η πανδημία δεν είναι παιχνίδι , ούτε πεδίο άσκοπων και επικίνδυνων βολών.

Θέλει στρατηγική, κεντρικό σχεδιασμό, έλεγχο της κατάστασης και βέβαια χρήματα, τα οποία η κυβέρνηση τα δίνει μόνο για να θωρακίσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, όπως αστυνομία στα ΑΕΙ, αγορά αστυνομικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και τώρα  στα SELF – TEST, ενώ για τις άμεσες και πραγματικές ανάγκες «δεν έχει λεφτόδεντρα», όπως  είπε ανερυθρίαστα, ο πρωθυπουργός.

Τελικά το πρόβλημα δεν είναι αν τα τεστ διανεμηθούν δωρεάν ή όχι από τα φαρμακεία με κόστος ή χωρίς κόστος, όπως έντεχνα πήγαν να στρέψουν την προσοχή με την χορηγία κάποιων τηλεοπτικών αστέρων συνδικαλιστών φαρμακοποιών, αλλά να γίνουν  σωστά και μαζικά τεστ εκεί που πρέπει με την επίβλεψη ειδικών υγειονομικών.

 

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ,

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close