Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Κοινή ανακοίνωση σωματείων της Θάσου για τις Κεραίες στο Υψάριο

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΟ ΥΨΑΡΙΟ ΘΑΣΟΥ

Καταγγέλλουμε στο λαό της Θάσου την προκλητική και αδιάλλακτη απόφαση της ΥΠΑ και του υπουργείου μεταφορών να δημιουργηθεί πάρκο κεραιών στο Ψαριό. Για άλλη μια φορά η ΥΠΑ στηριγμένη στη πολιτική όλων των κυβερνήσεων να αγνοούν προκλητικά το λαό του νησιού μεθοδεύει εν κρυπτώ εκ νέου εγκατάσταση πάρκου κεραίας στο Ψαριό.

Τα σχέδια ΥΠΑ και κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις με περίφραξη ΝΑΤΟικού τύπου 1500 τ.μ., με 2,5 μέτρα ύψος συρματόπλεγμα για να μην μπορέσει να περάσει ούτε κουνούπι στο Ψαριό και να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πάρκο με κεραίες μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η εν κρυπτώ διαδικασία χωρίς καμία ενημέρωση του Θάσιου λαού δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και είναι ύποπτη. Πρόσθετη ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι αφού περιφραχτεί ο χώρος σε μια πορεία δεν ξέρουμε πως μπορεί να αξιοποιηθεί, σε τι είδους δραστηριότητες μπορεί να αναβαθμιστεί και να εμπλέξει του κατοίκους της Θάσου.

Το Ψαριό για μας τους Θάσιους είναι τόπος ιδιαίτερος, έχει συναισθηματική αξία, είναι τόπος αναφοράς κάθε Θάσιου, ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Είναι περιοχή που δεν την αγγίζει κανείς. Αυτός ο ιδιαίτερος τόπος προστατεύεται σαν κόρη οφθαλμού από εμάς τους Θάσιους και δεν θα επιτρέψουμε κανένα να μας απαγορέψει την ελεύθερη πρόσβασή μας στη κορυφή του Ψαριού, είτε αυτό είναι το κράτος, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης, το Ψαριό είναι τουριστικός προορισμός με μεγάλη επισκεψιμότητα και οποιαδήποτε παρέμβαση θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Αυτές οι εξελίξεις θα βρουν τη σθεναρή αντίσταση του Θάσιου λαού όπως και πριν 18 χρόνια, που με τον αγώνα του ανέτρεψε όλα τους τα σχέδια παρά το όργιο καταστολής και απόπειρα αιματοχυσίας του λαού του νησιού που επιχείρησαν τον Μάη του 2002 και τις ποινικές διώξεις που ακολούθησαν. Ο Θάσιος λαός βγήκε νικητής, λεβέντης, παλικάρι, με ψηλά το κεφάλι.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε τα πειραματόζωά τους. Θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την υγεία των παιδιών μας. Τα ίδια έλεγαν και το 2002, ότι δεν επηρεάζεται η υγεία μας. Κι όμως υπήρξαν επιστημονικές εκθέσεις που έδειχναν το αντίθετο. Δε θέλουμε συνδιαλλαγές και αντισταθμιστικά οφέλη. Υπάρχουν εναλλακτικές σε όλη τη Μακεδονία που δεν προκύπτουν τα παραπάνω ζητήματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών και την ΥΠΑ. Να μας απαντήσουν αν εξέτασαν το ενδεχόμενο να γίνει το έργο σε άλλη περιοχή που δεν θα προκύπτουν όλα τα παραπάνω ζητήματα.
  • Τεκμηριωμένη επιστημονική μελέτη από επίσημο επιστημονικό φορέα. Να σταματήσουν όλες οι εργασίες άμεσα.
  • Κανενός είδους παρέμβαση στο Ψαριό. Ελεύθερη πρόσβαση στις κορφές, στις ρεματιές, στις παραλίες, στους αιγιαλούς του τόπου μας.
  • Αποκατάσταση της κορυφής του Ψαριού από την αυθαίρετη τσιμεντοποίηση του 2001.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία του Ν. Καβάλας να καταδικάσουν  την απόφαση της ΥΠΑ και του υπουργείου μεταφορών να δημιουργηθεί πάρκο κεραιών στο Ψαριό και με τον συλλογικό μας αγώνα να ακυρώσουμε τα σχεδία τους.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ & ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close