Kouros-Prosfora
Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Κορωνοϊός:
Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στις πτέρυγες covid και τη διαδικασία των πρώτων εμβολιασμών

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονται στο νοσοκομείο Καβάλας. Εχθές, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2020, οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Καβάλας δεν ξεπερνούσαν τους 40 ενώ 7 άτομα βρίσκονταν στις συνολικά 12 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης μίλησε στο Kavalapoint και αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση αλλά και στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον εμβολιασμό που ξεκινά την Παρασκευή το πρωί.

 

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στο νοσοκομείο Καβάλας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας μας είπε τα εξής μεταξύ άλλων:

 

« Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα αλλά ταυτόχρονα είμαστε σε εγρήγορση γιατί φοβόμαστε την έξαρση από την εορταστική περίοδο.

Σε δυο τρεις μέρες θα φανεί εάν υπάρξει έξαρση λόγω Χριστουγέννων και περίπου στις 15 με 16 Ιανουαρίου θα δούμε ένα υπάρξει έξαρση λόγω πρωτοχρονιάς. Μακάρι να μην υπάρξει ανοδική τάση!

Παρατηρώντας τι συμβαίνει σε διπλανές χώρες, φαίνεται από το αποτέλεσμα ότι καλώς πάρθηκαν αυτά τα προληπτικά μέτρα τις τελευταίες ημέρες.

Είναι θετικό ότι ο κόσμος δεν κλείστηκε μέσα στα σπίτια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους. Ο συχνός εξαερισμός ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μετάδοσης  και αυτό είναι κάτι που τονίζεται πολύ συχνά από τους γιατρούς.

 

Πότε ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί… τι θα γίνει στη συνέχεια…

 

Παρασκευή πρωί ξεκινάμε τους πρώτους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ξεκινάμε με όσα άτομα δηλώσανε ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή, μαζί με τα κέντρα υγείας της ΠΕ Καβάλας, έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο 582 άτομα, σε σύνολο περίπου 1150 εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Το ποσοστό συμμετοχής είναι περίπου στο 50%.

Τα πρώτα εμβόλια που θα έρθουν  θα είναι γι’ αυτά τα 582 άτομα που δήλωσαν αρχικά ότι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Η παραλαβή των εμβολίων θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ.

Η διαδικασία του εμβολιασμού, όπως είπα, θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργούν πρωί και βράδυ. Η όλη διαδικασία που αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Τη δεδομένη περίοδο οι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και αφού ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί στα υπόλοιπα κέντρα που θα υποδειχθούν. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τα σημεία που έχουν ακουστεί είναι το Κέντρο Υγείας Καβάλας (πρώην ΙΚΑ), το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Επισημαίνω ότι αυτές είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, τα σημεία δεν είναι απολύτως επιβεβαιωμένα.

Οι πολίτες θα μπορούν μετά τις 15 Ιανουαρίου να μπαίνουν στην άυλη συνταγογράφηση ενώ όσοι δεν μπορούν,  η διαδικασία εγγραφής θα γίνεται στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μετά τη συνταγογράφηση θα έρχεται μήνυμα όπου θα ορίζεται ο χρόνος και ο τόπος του εμβολιασμού. Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου θα μεσολαβούν το ελάχιστο 20 μέρες.

Αυτές είναι οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε και νομίζω ότι η Παρασκευή είναι μια καλή μέρα για όλους μας!

Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο Καβάλας σήκωσε πολύ βάρος και ανταποκρίθηκε στις πολύ μεγάλες ανάγκες αυτής της περιόδου.

Το νοσοκομείο Καβάλας ήταν και είναι από τα καλά στελεχωμένα νοσοκομεία, είναι ένα καλό νοσοκομείο!

Αναμφισβήτητα χρειαζόμαστε επιπλέον εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση σε όλες τις ειδικότητες αλλά σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ο ερχομός των δύο παθολόγων έδωσε λύσεις αλλά σίγουρα υπάρχουν ορισμένα κενά τα οποία πρέπει να καλύψουμε. Ποτέ δεν θα πούμε «όχι» και στην ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού. Είμαστε όμως σ’ ένα καλό επίπεδο και προσπαθούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.”

 

Μιχάλης  Κουμρίδης

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close