ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Λαϊκή συνέλευση Κρηνίδων: Συντονισμένες  πιέσεις  για να παραμείνει το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Με πολύ κόσμο και με την παρουσία σχεδόν όλων των θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση στις Κρηνίδες σήμερα το απόγευμα. Ο κόσμος που βρέθηκε είχε την ευκαιρία ν’ ακούσει προτάσεις αλλά και να μάθει τις ενέργειες που έγιναν από τον καθένα ξεχωριστά για ν’ ασκηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση με σκοπό την αλλαγή της απόφασης κλεισίματος της τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε για έναν «παραλογισμό» από την πλευρά της διοίκησης της τράπεζας ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε η Περιφέρεια με την επαφή που υπήρξε με την διευθύντρια της τράπεζας Πειραιώς Βορείου Ελλάδος αλλά  και με την επιστολή που στάλθηκε.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Εμαννουηλίδης  αναφέρθηκε στη  εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας από την Πειραιώς, θεωρώντας ότι από τότε ξεκίνησε «το κακό». Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση κλεισίματος της τράπεζας από τις Κρηνίδες και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής με σκοπό μια συνάντηση σε υψηλότερο επίπεδο για το θέμα αυτό. Επίσης πρότεινε ν’ αποσυρθούν οι καταθέσεις από την τράπεζα Πειραιώς σε περίπτωση που δεν αλλάξουν γνώμη.

Η δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε στην επιστολή που έχει στείλει αλλά και στις προσωπικές επαφές που έχει κάνει.

Επανέλαβε τη δέσμευση της διοίκησης ν’ αποσύρει τα κεφάλαια από την τράπεζα Πειραιώς και να διακόψει κάθε συνεργασία σε περίπτωση που κλείσει το κατάστημα των Κρηνίδων.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι πρότεινε στη διεύθυνση της τράπεζας να κλείσει ένα από τα τέσσερα υποκαταστήματα που υπάρχουν στην Καβάλα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το υποκατάστημα των Κρηνίδων. Ωστόσο αναφέρθηκε και στην αδιαλλαξία που διαπίστωσε από την πλευρά της τράπεζα Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την έκδοση ψηφίσματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ με την ιδιότητα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα διακόψει κάθε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς σε περίπτωση που κλείσει το υποκατάστημα των Κρηνίδων.

Εκ μέρους του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη  τουρισμού κου Αντωνιάδη, αναγνώστηκαν επιστολές που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, «καταγγέλλοντας» δηλαδή και διαφωνώντας με την απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η τράπεζα Πειραιώς ελέγχεται πλέον από ξένα κεφάλαια και επενδυτές ενώ υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα αυτό και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, είπε ότι ήρθε η ώρα των πράξεων και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι ν’ αλλάξουν λογαριασμούς πηγαίνοντας σε άλλη τράπεζα.

Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είπε ότι χρειάζεται οργανωμένη δράση με σκοπό να κατανοήσει η διεύθυνση της τράπεζας ότι κινδυνεύει να δυσφημιστεί το όνομα της τράπεζας προς τις αγορές.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι δύο πρώην δήμαρχοι Φιλίππων, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης  και ο Λευτέρης Κωταϊδης.

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην ανάγκη συντονισμένης πίεσης με τον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη να ζητά τον σεβασμό της τράπεζας προς τους πελάτες της και τον Λευτέρη Κωταϊδη να μιλά για συντονισμένες ενέργειες που υποβαθμίζουν την κοινωνία και απενεργοποιούν τις υποδομές, φέρνοντας ως παράδειγμα και τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας για αδιαφορία και είπε ότι η πολιτική της διοίκησης υποβάθμισε γενικότερα την δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Στο τέλος της συζήτησης συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την απόσυρση καταθέσεων από πολίτες – πελάτες της τράπεζας.

Η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται κρίσιμη διότι αναμένονται οριστικές απαντήσεις από την πλευρά της τράπεζας.

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close