ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Λαϊκή Συνέλευση στο Δάτο:
Πολύ καλό κλίμα και πολλά τα ζητήματα που έθεσαν το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι

banner

 

Η τρίτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται στα χωριά του δήμου Καβάλας, μετά το Ζυγός και το Πολύστυλο, έγινε εχθές Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Δάτο.

Η συνέλευση έγινε παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη του Αντπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και φυσικά του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Γιώργου Λόλακα.

Επίσης παραβρέθηκαν: Ο τοπικός αντιδήμαρχος, αρμόδιος και για τους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Φιλίππων Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρόνης Απόστολος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”  Χρήστος Ποτόλιας, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καβάλα» Νίκος Ξανθόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ιγνατιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Προυσαεύς, ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουνελάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζυγού Ντέμης Κοτσακίδης.

 

 

Η λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην δημοτικού σχολείου, με πολύ κόσμο κι ένα πολύ καλό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Κονότητας Πολυστύλου – Δάτου, εκπροσωπώντας και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δάτου ξεκινώντας την αναφορά του από το θέμα των πλημμυρών, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των σημείων που έχουν υποστεί ζημιά.

Τα θέματα που έθεσε  αφορούσαν  τις ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες όπως είπε έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, τον φωτισμό του χωριού, τους αγροτικούς δρόμους, τον Βιολογικό καθαρισμό, τα κράσπεδα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο, την κατασκευή παιδικής χαράς, την συντήρηση του σχολικού κτιρίου, την επέμβαση στις υποδομές του γηπέδου, την παρέμβαση για την απομάκρυνση νερών από το νεκροταφείο κ.α..

Απαντώντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και σε αυτά που χρειάζεται χρόνος ώστε είτε να λυθούν σε δύο χρόνια είτε προς το τέλος της τετραετίας.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε με την ανάγκη αντικατάστασης σημείων του δικτύου ύδρευσης που παρουσιάζει προβλήματα ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη βόμβα» τον Βιολογικό καθαρισμό όπου πρέπει να γίνουν πολλές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει. «Θα δώσουμε  ιδιαίτερη βαρύτητα στο βιολογικό καθαρισμό» είπε ο δήμαρχος ο οποίος ζήτησε και την υπομονή των κατοίκων μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ζήτησε την συνδρομή των κατοίκων οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούν τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ εάν αντιληφθούν βοθροφόρα οχήματα που αδειάζουν τα φορτία τους σε φρεάτια αλλά κι όταν μετά τις δύο το μεσημέρι εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, διότι όπως είπε αυτό είναι παράνομο.

Αναφορά έγινε και στην κατασκευή παιδικών χαρών όπου σκοπός της διοίκησης είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να γίνουν παιδικές χαρές και στα μικρά χωριά.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις πλημμύρες λέγοντας ότι το συνολικό ποσό που θα δοθεί από την Περιφέρεια είναι 100.000 ευρώ  και θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή. Ωστόσο, όπως είπε, οι δυνατότητες της Περιφέρειας σε οχήματα και προσωπικό δεν είναι μεγάλες και το 90% του μηχανισμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νησί της Θάσου όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα.

Υποσχέθηκε την μίσθωση μηχανημάτων για να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα η αποκατάσταση στην περιοχή.

Ένα άλλο θέμα αφορά την υπερβολική ταχύτητα με την οποία περνούν μέσα από το κέντρο του χωριού τα οχήματα. Κάτι που θέτει σε ιδιαίτερο κίνδυνο τα μικρά παιδιά, που μη έχοντας έναν χώρο για να παίξουν, κινούνται γύρω από τη μικρή πλατεία.

Το θέμα των αδέσποτων σκύλων ήταν ένα ακόμη θέμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Κυριάκο Σταυρίδη να απαντά λέγοντας ότι ο δήμος προετοιμάζει την κατασκευή ενός σύγχρονου καταφυγίου σε χώρο 11,5 στρεμμάτων νότια του Ζυγού.

Προς το τέλος της συζήτησης έγινε ενημέρωση για το ποσό των 30 ευρώ που έθεσε η διοίκηση για την αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη στα ρολόγια ύδρευσης. Ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και τέθηκε από τον Μάκη Παπαδόπουλο.

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close