ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Λαϊκή συνέλευση Ζυγού:
Με λίγο κόσμο αλλά με πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν (Φωτογραφίες)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

 

Με τη συμμετοχή λίγου κόσμου πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση στον Ζυγό, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου και με την παρουσία του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Στην συνέλευση, εκτός από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και τον δήμαρχο Καβάλας, παραβρέθηκαν: ο τοπικός αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρόνης Απόστολος, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» Άρης Βέρρος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Δημήτρης Βογιατζής,  ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Προυσαεύς, ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καλπακίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πολυστύλου – Δάτου Γιώργος Λόλακας κ.α.

 

 

Η συνέλευση ξεκίνησε με την ενημέρωση από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρο  Κιβράκη και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην λιγοστή παρουσία του κόσμου λέγοντας ότι η αίθουσα θα ήταν γεμάτη εάν η συνάντηση αυτή γινόταν σε προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζυγού αναφέρθηκε στη συνέχεια στα θέματα που απασχολούν την περιοχή θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή υποδομών στον οικισμό του Νέου Ζυγού. « Να μπει πάλι στο χάρτη ο οικισμός παλινοστούντων» είπε ο Ντέμης Κοτσακίδης ζητώντας από το δήμαρχο και τη νέα διοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο γνωστό σε όλους μας Νέος Ζυγός.

 

 

Άλλα θέματα…

Αναφορά στο γήπεδο του Ζυγού και στην ανάγκη συντήρησης των υπάρχοντων  υποδομών  έκανε ο πρόεδρος ενώ ανάλογες επισημάνσεις που αφορούν συντηρήσεις κτιρίων έκανε για τον παιδικό σταθμό Ζυγού και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιήθηκε και η λαϊκή συνέλευση.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην παιδική χαρά Ζυγού ζητώντας να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη ενώ επίσης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να ολοκληρωθεί και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο, μαζί με την επιδιόρθωση τμήματος του δικτύου ύδρευσης που υπέστη ζημιά από επεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα για την πρόσμιξη του νερού από το δίκτυο Κρυονερίου.

Άλλα προβλήματα που τέθηκαν αφορούν την επέκταση των νεκροταφείων, τον καθαρισμό ρεμάτων, την έναρξη μελέτης για την μελλοντική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας,, την υποστήριξη του δήμου στην προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του Ζυγού από παραδοσιακό οικισμό και  την οργάνωση στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα και έγιναν ερωτήσεις στο δήμαρχο ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που αφορούσαν την αύξηση των δημοτικών τελών, λέγοντας ότι πρόκειται για μια αναγκαστική αύξηση λόγω της ανισότητας που υπάρχει μεταξύ εσόδων και εξόδων στην υπηρεσία καθαριότητας.

 

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close