Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: “Για το ετήσιο (2022) χαράτσι της ΔΙΑΑΜΑΘ για τη μεταφορά των απορριμμάτων!”

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Δελτίο τύπου

Η εισφορά – «χαράτσι» του Δήμου μας για το 2022 ανέρχεται σε 1.372.056,91 €, με ένα μεγάλο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων να έχει παραχωρηθεί από τη ΔΙΑΑΜΑΘ, με τη σύμφωνη γνώμη και των υποτακτικών δημάρχων της περιφέρειάς μας, σε ιδιώτες. Επιπλέον για το 2022 πρόκειται να επιβληθεί και το τέλος (20€ τον τόνο) υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, οπότε η «εισφορά» το 2023 θα είναι μεγαλύτερη.

Το κόστος της διαχείρισης θα αυξάνεται διαρκώς, ιδιαίτερα όταν λειτουργήσει η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ Καβάλας), καθότι είναι κοστοβόρα για την κατασκευή (ανεξάρτητα από το ποιά εταιρία θα αναλάβει την κατασκευή της)  και τη λειτουργία της και γιατί θα πρέπει να συγκεντρώνονται συγκεκριμένες ποσότητες για επεξεργασία. Επί πλέον θα αναλάβει τη λειτουργία της το ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο, που έχει ως πρώτο στόχο, μακράν των άλλων, το κέρδος του.

Όλα αυτά αποδεικνύουν αυτό που επανειλημμένως υποστηρίζουμε ότι η προβολή της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», που αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της ΕΕ και όλων των αστικών κομμάτων, όλων των αιρετών τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες και βασική αρχή του κανονισμού τιμολόγησης, είναι το πλαίσιο της εξαπάτησης του λαού που βλέπει πως η ζωή του και το περιβάλλον καθημερινά υποβαθμίζονται.

Ο λαός στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης είναι ο μοναδικός που πληρώνει (χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα) ενώ αποκλειστικά κερδισμένοι  βγαίνουν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού κλπ.

Καταψηφίζουμε την «Ετήσια εισφορά -χαράτσι- ΟΤΑ της ΠΑΜΘ για το έτος 2022» και καταδικάζουμε την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων που φορτώνει τα οικονομικά βάρη στο λαό και επιβαρύνει το περιβάλλον (καύση).

 

Καβάλα 14-09-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close