ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Μάκης Παπαδόπουλος για λύκειο Αμυγδαλεώνα:
«Υπάρχει χώρος για ένα δεύτερο λύκειο στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Προτεραιότητα όμως είναι η αναβάθμιση εδώ και τώρα του Λυκείου στις Κρηνίδες»

banner

 

Δελτίο τύπου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που έγινε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Μάκης Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, στήριξε το αίτημα της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα για την ίδρυση λυκείου στον οικισμό. Παράλληλα όμως, έβαλε το θέμα ότι η αναβάθμιση του κτιρίου του Λυκείου Κρηνίδων πρέπει να είναι για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας πρώτη προτεραιότητα. Αναλυτικά η τοποθέτησή του είναι η εξής:

Εμείς ως παράταξη στηρίζουμε εδώ και 7 χρόνια την κτιριακή αναβάθμιση του Λυκείου των Κρηνίδων.

Ο Δήμαρχος κ. Μουριάδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος έλαβαν πέρσι μόνοι τους μία λανθασμένη απόφαση: να απεντάξουν το έργο της αναβάθμισης του Λυκείου, που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποφασίσει ομόφωνα να προχωρήσει το έργο. Αποτέλεσμα; Έχουν περάσει πολλά χρόνια πλέον και δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η αναβάθμιση του Λυκείου των Κρηνίδων.

Αν η διοίκηση λέει ότι δεν έχει χρήματα, εμείς λέμε ότι η λύση είναι να αλλάξει προτεραιότητες στα τεχνικά έργα και να βάλει πρώτη προτεραιότητα το σχολικό κτίριο στις Κρηνίδες.

Το αίτημα της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο περίπου. Γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν το έφερε νωρίτερα; Γιατί όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμαρχος δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση; Τη μια συμφωνεί να μείνει το Λύκειο στις Κρηνίδες και την άλλη συμφωνεί να μεταφερθεί στον Αμυγδαλεώνα, και έτσι κατάφερε πάλι να διχάσει την τοπική κοινωνία.

Εμάς μας ενημέρωσαν πριν από μήνες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, ο παπάς του χωριού, ο επισμηναγός Νίκος Παναγιωτίδης και άλλοι κάτοικοι του χωριού και μας είχαν πει ότι ο Δήμαρχος συμφωνεί με το αίτημα για Λύκειο στον Αμυγδαλεώνα. Τώρα πάλι ο κ. Μουριάδης άλλαξε άποψη και τελικά δεν συμφωνεί να γίνει λύκειο στον Αμυγδαλεώνα!

Εμείς ως παράταξη ψηφίζουμε ΝΑΙ στο αίτημα για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου στον Αμυγδαλεώνα που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Όμως θεωρούμε δεδομένο ότι στις Κρηνίδες θα λειτουργεί το 1ο Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και ως παράταξη στηρίζουμε και θέτουμε ως προτεραιότητα την κτιριακή αναβάθμιση του Λυκείου των Κρηνίδων.

 Τέλος, πρέπει να προχωρήσει η εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων, ώστε να καθορίσουμε τις χρήσεις γης και να μη μιλάμε «στον αέρα».Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close