ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Μάκης Παπαδόπουλος:
“Κλειδιά” για την ανάπτυξη και της κρουαζιέρας το Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων και ο Απόστολος Παύλος 

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 4 χρόνια τώρα, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει η ίδια ώστε ο Δήμος να συμβάλλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Όπως σε όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη, έτσι και σε αυτό, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κάνει τη δουλειά των επιχειρηματιών του τουρισμού, και όχι τη δουλειά ενός Δήμου. Και ποια είναι η δουλειά του Δήμου: οι υποδομές που θα δημιουργηθούν, για να κάνουν πιο ελκυστική την πόλη και να φέρουν τουρισμό, μαζί με τον συνολικό τουριστικό σχεδιασμό.

Στον τομέα της κρουαζιέρας, η διοίκηση του Δήμου έχει αποδεχτεί τον ρόλο του εξαρτημένου από την Κωνσταντινούπολη τουριστικού προορισμού, με συνέπεια να υφίσταται ο τουρισμός μας τις διακυμάνσεις που δημιουργούνται από την κατάσταση στην Τουρκία ή αλλού. Βεβαίως, αυτή η επιλογή είναι ως ένα σημείο αναγκαία, γιατί αυτή είναι η τάση της ίδιας της αγοράς κρουαζιέρας.

Ωστόσο, έχει σκεφτεί ποτέ η Δημοτική Αρχή ότι η Καβάλα θα μπορούσε να παίξει αυτόνομο ρόλο στην κρουαζιέρα; Σαφώς και όχι.

Τα “κλειδιά” για την αυτόνομη ανάπτυξη και της κρουαζιέρας, όπως και του τουρισμού μας γενικότερα, τα κρατούν οι αρχαίοι Φίλιπποι ως μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ, η παγκόσμια εμβέλεια του γεγονότος της έλευσης του Αποστόλου Παύλου και της πρώτης στην Ευρώπη Χριστιανικής διδασκαλίας στους Φιλίππους και η βάπτιση της Λυδίας ως της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής. Επιπλέον, τα απομεινάρια της αρχαίας Εγνατίας οδού θα μπορούσαν να παίξουν συμπληρωματικό ρόλο.

Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου δεν ξεκίνησε ποτέ καμία προσπάθεια να προωθήσει μία μελετημένη και σχεδιασμένη αξιοποίηση αυτής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Εδώ και 2 χρόνια, έχουμε προτείνει την άμεση εκπόνηση ειδικού σχεδίου ανάπτυξης και προβολής του μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων με συγκεκριμένες δράσεις. Έχουμε προτείνει μάλιστα το σχέδιο αυτό να ενσωματωθεί επισήμως στα Σχέδια Τουριστικής Προβολής του Δήμου, για να γίνει τουλάχιστον η αρχή.

 

Η Δημοτική Αρχή αρνείται να αποδεχτεί την πρόταση αυτή, χωρίς βέβαια να έχει αντιπροτείνει ποτέ κάτι άλλο.

 

Όσο η διοίκηση του Δήμου στέκει ανήμπορη να προωθήσει την αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων και του Αποστόλου Παύλου, θα βλέπουμε τις ευκαιρίες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας να “χάνονται” και θα μας “τρώει” η μιζέρια και η εσωστρέφεια…

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close