ΠολιτικήΣημαντικά

Μάκης Παπαδόπουλος:
ΔΕΥΑΚ: αντί να βελτιώνεται, η κατάσταση χειροτερεύει…

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έντονη δυσοσμία που υπάρχει εδώ και ημέρες στην περιοχή της Άσπρης Άμμου (αλλά και γύρω από αυτή) δείχνει ότι η διοίκηση του Δήμου δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα του βιολογικού σταθμού της ΔΕΥΑΚ, που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Υπάρχει μάλιστα επιστολή εργαζομένων προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ που αποκαλύπτει το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της δημοτικής επιχείρησης και “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου”, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της απόφασης της Δημάρχου Καβάλας και διοικήσεων της ΔΕΥΑΚ να εγκαταλείψουν τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και να μην επιδιορθώνουν τις βλάβες που προέκυπταν. Οι συνέπειες της απόφασης αυτής είναι ανεξέλεγκτες και το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν τώρα οι Καβαλιώτες θα είναι υψηλότερο.

 

Δυστυχώς εδώ και 4 χρόνια, η Δήμαρχος Καβάλας δεν επιδιώκει την ουσία, τη δημιουργία έργου και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, αλλά βάζει στην πρώτη γραμμή οτιδήποτε μπορεί να της δώσει πολιτικά και ψηφοθηρικά οφέλη: ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και “πανηγυράκια”.

Επειδή λοιπόν η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει χάσει την αξιοπιστία της, ζητούμε και πάλι τη σύσταση ειδικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων και την υποστήριξη ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, η οποία:

 

– θα ερευνήσει σε βάθος την τεχνική και οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ

– θα προτείνει το ταχύτερο συγκεκριμένα, σύγχρονα και αποτελεσματικά μέτρα για τη λύση των προβλημάτων σε μακροχρόνιο επίπεδο

– θα δημιουργήσει το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, που θα επιτρέψει στη ΔΕΥΑΚ να λειτουργήσει χωρίς διενέξεις, απρόσκοπτα και αποτελεσματικά προς όφελος των Καβαλιωτών.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός ΣύμβουλοςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close