ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Να ανακαλέσει ο Δήμαρχος την έφεση εναντίον των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τις εργαζόμενες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και μετατρέπει τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να σταματήσει να εκβιάζει τις εργαζόμενες και να ανακαλέσει την έφεση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Έπρεπε να το έχει ήδη κάνει από τον Ιούλιο, με βάση και την απόφαση 83/2020 του Δ.Σ. του νομικού προσώπου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Καλούμε επίσης τον κ. Μουριάδη να μην ζητήσει την Παρασκευή αναβολή εκδίκασης της έφεσης, γιατί η αναβολή θα κρατήσει σε ομηρία τις εργαζόμενες για αρκετό ακόμη διάστημα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας οφείλει να τηρήσει τον λόγο του και τη δημόσια δέσμευση που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και από τις ισχυρές πιέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι θα ανακαλέσει την έφεση.

ΥΣ1: Να κινηθεί άμεσα η διοίκηση του Δήμου για την πληρωμή των εργαζόμενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για τους μήνες που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη υπογραφεί.

ΥΣ2: Είναι απολύτως ανεύθυνο η διοίκηση του Δήμου να αρνείται όλο αυτό το διάστημα και τόσο επίμονα να υποβάλλει τις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προληπτικά τεστ COVID. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης ευπαθών ομάδων δημοτών, έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους και είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες. Ζητάμε για άλλη μια φορά από τη διοίκηση του Δήμου να το φροντίσει, ώστε να προστατεύσει τόσο τις εργαζόμενες όσο και τους δημότες.

 

 Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

 Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος ΚαβάλαςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close