Πολιτική

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος ομολόγησε τη “στημένη” προκήρυξη και δήλωσε ότι θα το ξανακάνει!»

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τη χθεσινή μας καταγγελία, ο Δήμαρχος Καβάλας παραδέχτηκε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ότι έστησε μία “φωτογραφική” προκήρυξη για απευθείας ανάθεση έργου ποσού 24.800 ευρώ (που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου) για να επιλέξει έναν συγκεκριμένο επαγγελματία!

Παραδέχτηκε δηλ. ότι παραβίασε σε διαγωνισμό – ανάθεση του Δήμου κάθε κανόνα διαφάνειας και ισότιμης μεταχείρισης των επαγγελματιών του τεχνικού κλάδου, τους οποίους συνειδητά απέκλεισε!

Με βάση τον Ν.4412/2016, ο Δήμαρχος δεν μπορεί πλέον να κάνει απευθείας αναθέσεις 25.000 ευρώ σε επαγγελματίες της αρεσκείας του. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένος να απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να τους δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν τις προσφορές τους (όχι μια μέρα…) και να επιδιώκει, μέσα από τον ανταγωνισμό, την καλύτερη τεχνική και οικονομική προσφορά.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ!

Ο Δήμαρχος δήλωσε μάλιστα ότι δε θα διστάσει να ξανακάνει “στημένη” προκήρυξη (!!).

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας ότι ο κ. Μουριάδης διοικεί τον Δήμο χωρίς διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία στους πολίτες. Θέλει να αξιοποιεί μόνο δικούς του “φίλους” και “συνεργάτες” και να τους παρέχει “γενναίες” αμοιβές, χωρίς να θέλει να λογοδοτεί σε κανέναν!

Όσο για τη δικαιολογία που ακούσαμε για “γρηγορότερο αποτέλεσμα”, θυμίζουμε στον κ. Μουριάδη ότι μέσα σε μία θητεία 4 χρόνων (τότε που ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών την περίοδο 2011-2014) δεν μπόρεσε να φτιάξει τη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου. Από τότε, αυτή η τρύπια στέγη έχει κοστίσει στους Καβαλιώτες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στην Καβάλα αρκετή δυσφήμηση, με ευθύνη και του κ. Μουριάδη…

Το γρήγορο αποτέλεσμα θα έρθει με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό, καλή προετοιμασία και οργάνωση, και φυσικά επάρκεια και ικανότητα. Όχι με φωτογραφικές αναθέσεις…

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος ΚαβάλαςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close