ΠολιτικήΣημαντικά

Μάκης Παπαδόπουλος: “Όραμά μας η Καβάλα τόπος αθλητισμού”

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην ειδική εκδήλωση ανοιχτού προγραμματικού διαλόγου που διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ για τον αθλητισμό, τις αθλητικές υποδομές και την Αυτοδιοίκηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε στην ομιλία του τα εξής:

 

«Ήταν λογικό κι επόμενο για τον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, αλλά και για μένα τον ίδιο να πραγματοποιήσουμε έναν ανοικτό προγραμματικό διάλογο για τον Καβαλιώτικο αθλητισμό.

Η πολύχρονη προσωπική μου σχέση ζωής με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω τα πράγματα από μέσα.

Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις του Δήμου Καβάλας, για να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τον τοπικό αθλητισμό.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Είναι πολύ αλλιώτικη η ζωή μας πλέον κι έτσι άλλαξε και η σχέση μας με την άθληση.

Εμείς μεγαλώσαμε τρέχοντας όλη μέρα στα σοκάκια, κυνηγώντας μια μπάλα. Η σχέση μας με τον αθλητισμό ήταν καθημερινή. Σήμερα δεν υπάρχουν αλάνες, δεν ακούγονται παιδικές φωνές στις γειτονιές. Οι άνθρωποι δεν ασκούνται καθημερινά.

Ακόμα και στο πλαίσιο του σχολείου, η άθληση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δεν στοχεύει να κάνει τα παιδιά να αθληθούν συστηματικά.

Για τη δική μας παράταξη, όλα τα παραπάνω δείχνουν πως είναι απόλυτη ανάγκη να φτιάξουμε και να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της άθλησης από τον Δήμο Καβάλας.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, έχω ήδη επισκεφθεί τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και έχω ξεκάθαρη εικόνα για τα προβλήματα, που είναι δυστυχώς πάρα πολλά.

Όταν οι Καβαλιώτες μάς εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, θα θέσουμε ως πρώτο μας μέλημα  την άμεση βελτίωση της τωρινής άσχημης κατάστασης.

 

Ξέρουμε τα ζητήματα. Έχουμε τη γνώση, έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένες λύσεις.

 

Αλλά οι λύσεις χρειάζονται ανθρώπους στη διοίκηση που να δουλεύουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, στενή και καλή συνεργασία με τους φορείς και τα σωματεία, που αποτελούν τον αθλητικό κόσμο του τόπου μας.

 Δηλαδή όλους εσάς.

Εδώ και 5 χρόνια, είμαστε δίπλα σας και πιέζουμε μαζί σας για λύσεις.

Μετά τις εκλογές, εφόσον οι Καβαλιώτες μας δώσουν εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο, θα είμαστε πλέον σε θέση να δώσουμε με συγκεκριμένο προγραμματισμό και προτεραιότητες τις λύσεις.

Μαζί θα κάνουμε την Καβάλα όχι απλά μια πόλη αθλητική, αλλά έναν διακεκριμένο προορισμό για τον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

 

 Ποιοι είναι οι στόχοι μας:

 

1ος στόχος: Κανένα άθλημα, κανένας σύλλογος χωρίς στέγη: από την ποδηλασία και την αναρρίχηση μέχρι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

 

 • Τακτοποίηση των αδειών λειτουργίας των υποδομών (όχι πια προσωρινές άδειες).
 • Επισκευές και βελτιώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να λειτουργούν στο 100%.
 • Εξασφάλιση των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, νερό κτλ)

 

2ος στόχος: Επιτέλους λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα!

 

 • Επιδιόρθωση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου και του Κλειστού της Καλαμίτσας
 • Επανάχρηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου μαζί  με τους κολυμβητικούς συλλόγους και τον Οργανισμό Λιμένα
 • Κατασκευή στεγάστρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο Βερούλειο
 • Ασφαλής πρόσβαση (είσοδος-έξοδος) αυτοκινήτων και πεζών στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»

 

3ος στόχος: Λειτουργικές λύσεις για τα προβλήματα όλων των γηπέδων των οικισμών, που χρησιμοποιούνται από τις τοπικές ομάδες (αποδυτήρια, γρασίδι, φωτισμός και άλλα)

 

 • Αναβάθμιση των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων με την τοποθέτηση σύγχρονων δαπέδων και παρκέ
 • Αποδυτήρια και εγκαταστάσεις υγιεινής για τα γήπεδα τένις

 

4ος στόχος: Υποστήριξη αθλητών και ομάδων που διακρίνονται έξω από τα όρια του Δήμου μας και αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση» για τους νέους του τόπου μας

 

5ος στόχος: Στήριξη των υφιστάμενων αθλητικών διοργανώσεων και δημιουργία νέων διοργανώσεων με κριτήρια ανταποδοτικότητας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, δημιουργώντας θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό του Δήμου μας.

 

6ος στόχος: Δημιουργία δύο πόλων με αθλητικές εγκαταστάσεις στα ανατολικά και στα δυτικά της Καβάλας

 

 • Στα ανατολικά με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το Κλειστό Κολυμβητήριο
 • Στα δυτικά με το Κλειστό της Καλαμίτσας

 

Τέλος, βάζουμε επιπλέον στόχο για την κατασκευή:

 

 • ενός νέου κλειστού προπονητηρίου στην Καβάλα

 

 • και ενός νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Φιλίππων που θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες από παντού για την προετοιμασία τους (και το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί με συνεργασία Δήμου – ιδιωτικού τομέα).

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο αθλητισμός δεν είναι ένα απλό «χόμπυ». Είναι άμεση ανάγκη και δικαίωμα, για να διατηρήσουμε την υγεία μας και την ποιότητα ζωής μας.

Ο αριθμός των παιδιών που αθλούνται είναι πραγματικά εντυπωσιακός και με διαρκώς αυξητική τάση.

Συνεπώς, οφείλουμε ως Δήμος να διαθέτουμε και να φροντίζουμε για σωστές υποδομές.

Ελπίζουμε η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και γόνιμο προβληματισμό πάνω σε ένα θέμα που πιστεύω ότι μας αφορά όλους».Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close